Άρθρο 34 Φορείς ανάπτυξης ηλεκτρονικού αθλητισμού

1. Για την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού αθλητισμού ιδρύονται σωματεία κατά τις διατάξεις των άρθρων 78 και επόμενα του Αστικού Κώδικα, δηλαδή ενώσεις προσώπων, που έχουν ως κύριο σκοπό τη συστηματική καλλιέργεια και την ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών τους (παικτών) για τη συμμετοχή τους σε αγωνιστικές δραστηριότητες συγκεκριμένων ηλεκτρονικών αθλημάτων σε κονσόλες ή υπολογιστές.
Τα ήδη νομίμως υφιστάμενα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, τα οποία έχουν λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του ν. 2725/1999 (Α’ 121) και είναι εγγεγραμμένα στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α’ 148), δύνανται να καλλιεργούν ως κλάδο άθλησης ηλεκτρονικά αθλήματα (e-sports).
2. Για τη σύσταση ομοσπονδίας ηλεκτρονικού αθλητισμού απαιτούνται αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων ή των γενικών συνελεύσεων είκοσι (20) τουλάχιστον σωματείων της παρ. 1, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 28 του ν. 2725/1999.

  • 22 Νοεμβρίου 2021, 20:48 | Σπύρος Ιλαντζής

    Προτείνω να υπάρχει η πρόβλεψη πως η υπάρχουσα Ομοσπονδία που καλλιεργεί το φυσικό άθλημα θα πρέπει να έχει προτεραιότητα και για το Η/Ν άθλημα. Έτσι, το «ηλεκτρονικό σκάκι», για παράδειγμα, υπάγεται στη δικαιοδοσία της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, όχι ενός άλλου φορέα που ενδεχομένως θα σχηματισθεί στο μέλλον με αυτό το αντικείμενο.