Άρθρο 33 Αθλητής ηλεκτρονικού αθλητισμού

1. Αθλητής ηλεκτρονικού αθλητισμού είναι το φυσικό πρόσωπο, το οποίο, είτε ατομικά, είτε ως μέλος ομάδας, συμμετέχει σε προπονήσεις, αγώνες και διοργανώσεις ηλεκτρονικού αθλητισμού, χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά συστήματα.
2. O αθλητής μπορεί να συμμετέχει σε προπονήσεις, αγώνες και διοργανώσεις ηλεκτρονικού αθλητισμού σε περισσότερα από ένα ατομικά ή ομαδικά ηλεκτρονικά αθλήματα, δεν μπορεί όμως να είναι μέλος σε περισσότερες από μία ομάδες.
3. Οι διατάξεις που ισχύουν για τις μεταγραφές αθλητών ερασιτεχνικού αθλητισμού ισχύουν και για τις μεταγραφές αθλητών ηλεκτρονικού αθλητισμού.

  • 18 Νοεμβρίου 2021, 00:48 | Γιάννης Κουτεντάκης

    Το εν λόγω άρθρο μου θυμίζει λίγο όσους –για εντελώς ιδιοτελούς λόγους- βαφτίζουν το κρέας ως ψάρι. Δεν μπορεί κάποιος που κάθετε επί ώρες μπροστά σε έναν υπολογιστεί να θεωρηθεί αθλητής και να μπαίνει δίπλα στον (για παράδειγμα) μαραθωνοδρόμο. Έλεος! Με την Ελλάδα να είναι πρωταθλήτρια σε παχυσαρκία και υποκινητικότητα (με οτιδήποτε αυτά σημαίνουν για την υγεία, την ακαδημαϊκή απόδοση και την παραγωγικότητα, μεταξύ άλλων), η πρόταση περί «ηλεκτρονικού αθλητισμού» ακούγεται εντελώς αυτοκτονική.»

  • 15 Νοεμβρίου 2021, 23:46 | ΜΑΣΙΟΥ ΝΕΛΗ

    Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που παίζονται από καθισμένους ανθρώπους μπροστά σε οθόνες υπολογιστών όχι απλά δεν είναι σωματική εκγύμναση, αλλά με βάση τη βιβλιογραφία η πολύωρη καθιστική ζωή είναι πολύ επιβλαβής για την υγεία και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. ονομαστε το αλλιώς . προσβάλετε τους αθλητές. εκτος αν θεωρείτε άθληση η ΄κινηση των δακτυλων .