ΜΕΡΟΣ Δ’ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (e-sports) Άρθρο 30 Σκοπός

Οι διατάζεις του παρόντος αποσκοπούν στην καθιέρωση και ενίσχυση του ηλεκτρονικού αθλητισμού.

  • 22 Νοεμβρίου 2021, 00:48 | Ιωάννης Χατζηλαζαρίδης

    Αυτό δεν έχει καμία σχέση με αθλητισμό. Να χρησιμοποιείτε σωστούς όρους όταν νομοθετείτε γιατί δείχνετε την αδυναμία σας. Αν δεν ξέρετε ρωτήστε, υπάρχουν χιλιάδες συνάδελφοι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν.

  • Σύμφωνα με το λεξικό Μπαμπινιώτη η λέξη άθλημα σημαίνει «σωματικό αγώνισμα…που αποσκοπεί…στη σωματική εκγύμναση». Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που παίζονται από καθισμένους ανθρώπους μπροστά σε οθόνες υπολογιστών όχι απλά δεν είναι σωματική εκγύμναση, αλλά με βάση τη βιβλιογραφία η πολύωρη καθιστική ζωή είναι πολύ επιβλαβής για την υγεία και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Η λέξη «αθλητισμός» έχει συνδεθεί με την έννοια υγεία και έτσι πρέπει να παραμείνει. Με την υιοθέτηση της λέξης αθλητισμός δημιουργείται σύγχυση ειδικά στους νέους για τη σχέση αθλητισμού και υγείας και προδιαθέτει θετικά για υιοθέτηση ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

    Να υιοθετηθεί η λέξη «ηλεκτρονικά παιχνίδια» αντί για ηλεκτρονικός αθλητισμός.

  • 19 Νοεμβρίου 2021, 20:12 | Greek Gaming Academy

    Η αναγνώριση των Esports είναι μία καλή αρχή, παρότι το νομοσχέδιο κατηγοριοποιεί τα παιχνίδια με το να αποδέχεται και να αναγνωρίζει ως ηλεκτρονικά αθλήματα, όσα αποτελούν ψηφιακή αναπαράσταση γνωστού αθλήματος, ατομικού ή ομαδικού, που καλλιεργείται από τις ήδη αναγνωρισμένες αθλητικές ομοσπονδίες (όπως ποδόσφαιρο, αντισφαίριση, μαχητικές τέχνες, μηχανοκίνητος αθλητισμός, καλαθοσφαίριση).
    Είτε μιλάμε για FIFA είτε για League of Legends ή Fortnite ή Rocket League ή… όλα είναι Esports.

    Ο ορισμός είναι ένας και από τους gamers απαιτούνται οι ίδιες δεξιότητες ό,τι κ αν παίζουν.

    Πανεπιστήμια όπως το Robert Morris (RMU) και το Πανεπιστήμιο της Pikeville (UPike), υποστηρίζουν ομάδες Esports όπου έχουν γίνει δημοφιλείς παίζοντας League of Legends. Παρέχουν στους παίκτες προπονητή σε ειδικές εγκαταστάσεις αξίας χιλιάδων δολαρίων και τους αντιμετωπίζουν όπως τους παραδοσιακούς αθλητές ποδοσφαίρου, μπάσκετ, και μπέιζμπολ.
    Η Riot Games, όταν η κολεγιακή ομάδα του League of Legends του πανεπιστημίου RMU κατέλαβε τη δεύτερη θέση σε κολεγιακό πρωτάθλημα της Βόρειας Αμερικής, έδωσε μια υποτροφία αξίας 15.000 δολαρίων σε καθένα από τα έξι μέλη της ομάδας.

    Δεδομένου ότι οι αποκλεισμοί που παρουσιάζει το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου θα έχουν ως συνέπεια μεγάλη οικονομική απώλεια και περιορισμό θέσεων εργασίας, ευελπιστούμε στην επανεξέταση και επαναξιολόγηση.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 21:15 | Zacharias Papadakis

    Να αποσυρθεί όλο το νομοσχέδιο και να προσκληθούν διακεκριμμένοι καθηγητές των ΤΕΦΑΑ εσωτερικού και εξωτερικού ώστε να παρουσιάσουν με επιστημονικές αποδείξεις την σωστή κατεύθυνση του νομοσχεδίου.

  • 9 Νοεμβρίου 2021, 09:34 | Βασιλης

    Bravo