Άρθρο 23 Εξουσιοδοτικές διατάξεις

1. Ο αρμόδιος για τον αθλητισμό Υπουργός μπορεί, με απόφασή του, να υπαγάγει σε ειδικά αναγνωρισμένη ομοσπονδία αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους, κλάδο άσκησης για τον οποίο δεν υφίσταται ειδικά αναγνωρισμένη ομοσπονδία, καθώς και κλάδο άσκησης για την υπαγωγή του οποίου υφίσταται αμφισβήτηση.
2. Με κοινή απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού και του αρμοδίου κατά περίπτωση υπουργού καθορίζονται τα ειδικότερα κριτήρια πιστοποίησης των φορέων, που δεν είναι σωματεία ή ομοσπονδίες αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους και δεν διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση των άρθρων 17 και 18 αντίστοιχα, έχουν όμως καταστατικό σκοπό σχετικό με τον αθλητισμό αναψυχής και την άθληση για όλους, τον πολιτισμό, τη νεολαία ή την εκπαίδευση και άθληση, οι προϋποθέσεις υλοποίησης εκδηλώσεων αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους, η διαδικασία λήψης της έγκρισης της παρ. 1 του άρθρου 19, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
3. Με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού καθορίζονται τα ειδικότερα στοιχεία, τα οποία απαιτούνται για την καταχώριση του εκπαιδευτή στο ηλεκτρονικό μητρώο του άρθρου 22.