- Υπουργείο Πολιτισμού - http://www.opengov.gr/cultureathl -

Άρθρο 19 Διοργανώσεις αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους

1. Εκδηλώσεις αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους, διοργανώνονται, κατόπιν έγκρισης του αρμόδιου οργάνου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), και από φορείς, που δεν είναι σωματεία ή ομοσπονδίες αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους και δεν διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση των άρθρων 17 και 18 αντιστοίχως, έχουν όμως καταστατικό σκοπό σχετικό με τον αθλητισμό αναψυχής και την άθληση για όλους, τον πολιτισμό, τη νεολαία ή την εκπαίδευση και άθληση.
2. Το Τμήμα Αθλητικού Τουρισμού και Δραστηριοτήτων Αθλητικής Αναψυχής της Γ.Γ.Α. της περ. γ) της παρ. 3 του άρθρου 70 του π.δ. 4/2018 (Α’ 7) τηρεί ηλεκτρονικό μητρώο, στο οποίο καταχωρίζονται όλοι οι πιστοποιημένοι φορείς υλοποίησης διοργανώσεων αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους, οι οποίοι έχουν λάβει τη σχετική έγκριση του αρμόδιου οργάνου της Γ.Γ.Α., σύμφωνα με την παρ. 1. Η καταχώριση κάθε φορέα με τα ειδικότερα στοιχεία του, τα οποία καθορίζονται με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού, γίνεται με επιμέλεια και ευθύνη του ιδίου, ο οποίος υποχρεούται να γνωστοποιεί αμελλητί τις αλλαγές στα τηρούμενα στοιχεία, ώστε να ενημερώνεται άμεσα το τηρούμενο μητρώο.
3. Η αρμόδια κατά τόπο Περιφέρεια, πριν από κάθε διοργάνωση αθλητικής αναψυχής και άθλησης για όλους, η οποία πραγματοποιείται από σωματεία ή ομοσπονδίες αθλητικής αναψυχής και άθλησης για όλους ή πιστοποιημένους από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού φορείς, σύμφωνα με την παρ. 1, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο ηλεκτρονικό μητρώο της παρ. 2, εφόσον η σχετική αίτηση συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του διοργανωτή ή του Δήμου, εντός των ορίων του οποίου λαμβάνει χώρα η διοργάνωση, αδειοδοτεί για την καταλληλότητα και την ασφάλεια του χώρου.