Άρθρο 12 Εξουσιοδοτικές διατάξεις

 

1. Με κοινή απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού και του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ρυθμίζονται οι όροι σύστασης και λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Αθλητικού Εθελοντισμού (Ε.Δ.Α.Ε) και των υπομητρώων του, το ειδικότερο περιεχόμενο κάθε υπομητρώου και τα πεδία που αυτό περιλαμβάνει, τα θέματα που αφορούν στη διαλειτουργικότητα των υπομητρώων, στη διαδικασία αυθεντικοποίησης και χορήγησης κωδικού πρόσβασης στους πιστοποιημένους χρήστες και σε όσους αποκτούν πρόσβαση στο Ε.Δ.Α.Ε., τα θέματα μεταφοράς των δεδομένων από οποιοδήποτε τυχόν υπάρχον φυσικό ή ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών εθελοντών, η διαδικασία και οι προϋποθέσεις καταχώρισης στοιχείων, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα στοιχεία αναγραφής στην αίτηση του αθλητικού εθελοντή και στην αίτηση της εθελοντικής αθλητικής οργάνωσης στα υπομητρώα των αθλητικών εθελοντών και των εθελοντικών αθλητικών οργανώσεων του Ε.Δ.Α.Ε. καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή των άρθρων 4 και 5.
2. Με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στη διαδικασία ενίσχυσης των αθλητικών εθελοντών και των εθελοντικών αθλητικών οργανώσεων, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 6.
3. Με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στη διαδικασία βράβευσης αθλητικών εθελοντών και εθελοντικών αθλητικών οργανώσεων, οι δικαιούχοι των βραβεύσεων με βάση τη σειρά κατάταξής τους στο σύστημα αξιολόγησης του άρθρου 5, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του άρθρου 10.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 21:25 | Zacharias Papadakis

    Να αποσυρθεί όλο το νομοσχέδιο και να προσκληθούν διακεκριμμένοι καθηγητές των ΤΕΦΑΑ εσωτερικού και εξωτερικού ώστε να παρουσιάσουν με επιστημονικές αποδείξεις την σωστή κατεύθυνση του νομοσχεδίου.

  • 16 Νοεμβρίου 2021, 16:32 | Κώστας Σ.

    Αλήθεια τώρα, εσείς που εκπονήσατε αυτό το σχέδιο νόμου, ποιά αναγνωρισμένη σχολή θεωρείτε ότι είναι ισάξια με το Πανεπιστήμιο;
    Με ποιό δικαίωμα και με ποιά δικαιολογία απαξιώνετε ένα πτυχίο πανεπιστημίου σε βαθμό που να το θεωρείτε ισότιμο και αντίστοιχο ή επαγγελματικά ισοδύναμο με μια βεβαίωση ή ένα αποδεικτικό σπουδών;

    Γιατί απαξιώνετε χιλιάδες ανθρώπους που ξόδεψαν τέσσερα χρόνια από τη ζωή τους για να πάρουν ένα τέτοιο πτυχίο και να αποκατασταθούν επαγγελματικά; Γιατί θέλετε να τους οδηγήσετε σε επαγγελματική απραγία;

    Γιατί απαξιώνετε τις χιλιάδες οικογένειες που στερήθηκαν οικονομικά για να σπουδάσουν τα παιδιά τους στο Πανεπιστήμιο;

    Κύριοι νομοθέτες, αν θεωρείτε ότι άτομα που μετά από μερικούς μήνες παρακολούθησης σεμιναρίων/μαθημάτων, με μια βεβαίωση ή ένα αποδεικτικό σπουδών που θα πάρουν, έχοντας πλέον αποκτήσει γνώσεις επιπέδου δημοτικού σε σχέση με το αντικείμενο της επαγγελματικής δραστηριότητας του εκπαιδευτή, είναι πιο άξιοι και πιο κατάλληλοι από τους πτυχιούχους αθλητικής αγωγής με ακαδημαϊκή γνώση πάνω στο θέμα,τότε γίνεται ολοφάνερη η πρόθεση σας για σημαντική υποβάθμηση και εξαθλίωση τόσο των αθλητικών υπηρεσιών όσο και της ίδιας της αθλητικής δραστηριότητας των πολιτών.
    Ακόμα και οι πιο καλοπροαίρετοι καταλαβαίνουν την επικινδυνότητα μιας τέτοιας επιλογής. Άτομα ανεκπαίδευτα και με σοβαρή έλλειψη γνώσεων στη θέση του εκπαιδευτή, ισοδυναμεί με πολλούς τραυματισμένους αθλούμενους. Ας μην αποκτήσουμε άλλη μια αρνητική πρωτιά στην Ευρώπη και στον κόσμο.
    Ξανασκεφτείτε το σοβαρά παρακαλώ και αναθεωρήστε.

  • 15 Νοεμβρίου 2021, 11:42 | ΠΗΝΕΛΟΠΗ Μ

    Να οριστεί ότι οι εθελοντές θα συμμετέχουν μόνον στην υλοποίηση αθλητικών διοργανώσεων και όχι στο σχεδιασμό τους. Ο σχεδιασμός αθλητικών διοργανώσεων θα πρέπει να γίνεται από ειδικούς αθλητικούς επιστήμονες με ειδική γνώση στη διοργάνωση αθλητικών διοργανώσεων.
    • Να απαγορεύεται ρητά η εθελοντική παροχή υπηρεσιών σχεδιασμού, οργάνωσης, εποπτείας και εκτέλεσης προγραμμάτων σωματικής άσκησης από τον οποιονδήποτε.