- Υπουργείο Πολιτισμού - http://www.opengov.gr/cultureathl -

Άρθρο 12 Εξουσιοδοτικές διατάξεις

 

1. Με κοινή απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού και του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ρυθμίζονται οι όροι σύστασης και λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Αθλητικού Εθελοντισμού (Ε.Δ.Α.Ε) και των υπομητρώων του, το ειδικότερο περιεχόμενο κάθε υπομητρώου και τα πεδία που αυτό περιλαμβάνει, τα θέματα που αφορούν στη διαλειτουργικότητα των υπομητρώων, στη διαδικασία αυθεντικοποίησης και χορήγησης κωδικού πρόσβασης στους πιστοποιημένους χρήστες και σε όσους αποκτούν πρόσβαση στο Ε.Δ.Α.Ε., τα θέματα μεταφοράς των δεδομένων από οποιοδήποτε τυχόν υπάρχον φυσικό ή ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών εθελοντών, η διαδικασία και οι προϋποθέσεις καταχώρισης στοιχείων, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα στοιχεία αναγραφής στην αίτηση του αθλητικού εθελοντή και στην αίτηση της εθελοντικής αθλητικής οργάνωσης στα υπομητρώα των αθλητικών εθελοντών και των εθελοντικών αθλητικών οργανώσεων του Ε.Δ.Α.Ε. καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή των άρθρων 4 και 5.
2. Με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στη διαδικασία ενίσχυσης των αθλητικών εθελοντών και των εθελοντικών αθλητικών οργανώσεων, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 6.
3. Με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στη διαδικασία βράβευσης αθλητικών εθελοντών και εθελοντικών αθλητικών οργανώσεων, οι δικαιούχοι των βραβεύσεων με βάση τη σειρά κατάταξής τους στο σύστημα αξιολόγησης του άρθρου 5, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του άρθρου 10.