- Υπουργείο Πολιτισμού - http://www.opengov.gr/cultureathl -

Άρθρο 6 Επιχειρησιακό πρόγραμμα αθλητικού εθελοντισμού – Εκπαίδευση των αθλητικών εθελοντών και των μελών των εθελοντικών αθλητικών οργανώσεων

 

1. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) έχει επιτελικό και συντονιστικό ρόλο στην εκπαίδευση των αθλητικών εθελοντών και των μελών των εθελοντικών αθλητικών οργανώσεων. Για τον σκοπό αυτόν δύναται να συνάπτει μνημόνια συνεργασίας, προγραμματικές συμφωνίες ή συμβάσεις με αρμόδιους κρατικούς ή ιδιωτικούς φορείς, εθνικούς ή υπερεθνικούς, ή με άλλους ειδικώς εξουσιοδοτημένους ή αναγνωρισμένους προς τούτο, φορείς και ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης, σε αντικείμενα σπουδών συναφή με την αποστολή του αθλητικού εθελοντισμού.
2. Η Γ.Γ.Α. εντός των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου εκπονεί το ετήσιο επιχειρησιακό πρόγραμμα αθλητικού εθελοντισμού. Στο πλαίσιο αυτό δύναται να εγγράφει στον προϋπολογισμό της, ειδική πίστωση ενίσχυσης, με υλικά, εξοπλισμό και μέσα, των ενταγμένων στο Ε.Δ.Α.Ε. αθλητικών εθελοντών και εθελοντικών αθλητικών οργανώσεων.
3. Η Διεύθυνση Άθλησης για Όλους, Προβολής, Ανάπτυξης Αθλητισμού, Επιστημονικής Υποστήριξης και Διεθνών Σχέσεων της Γ.Γ.Α. του άρθρου 70 του π.δ. 4/2018 (Α΄7) είναι αρμόδια για θέματα αθλητικού εθελοντισμού.