Άρθρο 5 Αξιολόγηση αθλητικών εθελοντών και εθελοντικών αθλητικών οργανώσεων

1. Οι αθλητικοί φορείς και οι επιτροπές του άρθρου 53 του ν. 2725/1999 (Α΄121) συντάσσουν εκθέσεις αξιολόγησης των αθλητικών εθελοντών και των εθελοντικών αθλητικών οργανώσεων που παρείχαν εργασία ή υπηρεσίες αθλητικού εθελοντισμού στο πλαίσιο μίας αθλητικής διοργάνωσης. Οι εκθέσεις αυτές έχουν τόσο μορφή απαντήσεων ερωτηματολογίου και βαθμολόγησης, με βάση προκαθορισμένη βαθμολογική κλίμακα, συγκεκριμένων ποιοτικών χαρακτηριστικών και δεξιοτήτων, όσο και μορφή αξιολογικών κρίσεων με ελεύθερη διατύπωση σε κείμενο προκαθορισμένου αριθμού λέξεων. Τα πεδία της αξιολόγησης είναι ιδίως η συνέπεια στην τήρηση του ωραρίου εθελοντικής υπηρεσίας, ο βαθμός αφομοίωσης της εκπαίδευσης στην οποία ενδεχομένως υποβάλλεται ο αθλητικός εθελοντής προτού του ανατεθούν εργασία και θέση ευθύνης, η προσήλωση στα ανατεθέντα καθήκοντα, η τυχόν αδικαιολόγητη εγκατάλειψη της θέσεως εργασίας, το επίπεδο επικοινωνίας, συνεννόησης και συνεργασίας με τα λοιπά μέλη της ομάδας και τον επικεφαλής – ομαδάρχη, η προσφορά υπηρεσιών στο πλαίσιο της διαπίστευσης, η αποφυγή προσφοράς υπηρεσίας την οποία δεν είχε διαπιστευθεί να προσφέρει, η ορθή και προσεκτική χρήση των υλικών και των μέσων που είχαν διατεθεί και η διατήρηση της καθαριότητας στον χώρο εργασίας ή ευθύνης.
2. Οι εκθέσεις αξιολόγησης συντάσσονται και αναρτώνται ηλεκτρονικά στις αντίστοιχες πλατφόρμες των υπομητρώων των υποπερ. στδ) και στε) της περ. στ) του άρθρου 3. Για τις αναρτήσεις των εκθέσεων αξιολόγησης οι αθλητικοί φορείς και οι επιτροπές του άρθρου 53 του ν. 2725/1999 (Α΄121) έχουν διαβαθμισμένη πρόσβαση στα υπομητρώα των υποπερ. στδ) και στε) της περ. στ) του άρθρου 3. Οι εκθέσεις αξιολόγησης υποβάλλονται μετά το πέρας της οικείας διοργάνωσης και αποτελούν το κύριο εργαλείο αποτύπωσης της επάρκειας, της αποτελεσματικότητας και της απόδοσης των αθλητικών εθελοντών και των εθελοντικών αθλητικών οργανώσεων.

  • Να αποσυρθεί όλο το νομοσχέδιο και να προσκληθούν διακεκριμμένοι καθηγητές των ΤΕΦΑΑ εσωτερικού και εξωτερικού ώστε να παρουσιάσουν με επιστημονικές αποδείξεις την σωστή κατεύθυνση του νομοσχεδίου.

  • 17 Νοεμβρίου 2021, 21:40 | Zacharias Papadakis

    Να αποσυρθεί όλο το νομοσχέδιο και να προσκληθούν διακεκριμμένοι καθηγητές των ΤΕΦΑΑ εσωτερικού και εξωτερικού ώστε να παρουσιάσουν με επιστημονικές αποδείξεις την σωστή κατεύθυνση του νομοσχεδίου.