Άρθρο 66 Πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Μουσείο Ακρόπολης εκτός του προκαθορισμένου ωραρίου λειτουργίας – Επίδομα διαχειριστή εσόδων – Τροποποίηση άρθρου 4 ν. 3711/2008

 

Στο άρθρο 4 του ν. 3711/2008 (Α΄ 224), περί των πόρων και άλλων διαχειριστικών θεμάτων του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Μουσείο Ακρόπολης», επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις:
α) ο τίτλος βελτιώνεται νομοτεχνικά, ώστε να αναφέρεται και στις εξουσιοδοτικές διατάξεις που περιέχονται στο συγκεκριμένο άρθρο, και διαμορφώνεται ως εξής:
«Άρθρο 4
Πόροι – Διαχειριστικά θέματα – Εξουσιοδοτικές διατάξεις»,
και
β) προστίθενται παρ. 4 και 5 ως εξής:
«4. Για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων και ομαδικών επισκέψεων στο Μουσείο εκτός του προκαθορισμένου ωραρίου λειτουργίας του, προκαταβάλλεται προς το Μουσείο από τους ενδιαφερόμενους διοργανωτές ποσό για την κάλυψη των απαιτούμενων λειτουργικών δαπανών, καθώς και ποσό για την αποζημίωση του απαιτούμενου να απασχοληθεί προσωπικού, το ύψος των οποίων καθορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Μουσείου, η οποία εκδίδεται μετά από εισήγηση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης του Μουσείου. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία εκδίδεται μετά από εισήγηση του Δ.Σ. του Μουσείου, καθορίζονται τα κριτήρια και οι συντελεστές για τον καθορισμό του ύψους των ποσών του πρώτου εδαφίου, το περιεχόμενο των λειτουργικών δαπανών και προσφερόμενων υπηρεσιών και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
5. Στους υπαλλήλους του Μουσείου που ασκούν χρέη διαχειριστή εσόδων καταβάλλεται από τους πόρους του Μουσείου επίδομα ύψους εκατό (100) ευρώ μηνιαίως. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία καταβολής του επιδόματος του πρώτου εδαφίου.».