- Υπουργείο Πολιτισμού - http://www.opengov.gr/cultureathl -

Άρθρο 33 Εξουσιοδοτικές διατάξεις

 

1. Με προεδρικό διάταγμα, το οποίο εκδίδεται εντός οκτώ (8) μηνών από τη συγκρότηση του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) εκάστου Μουσείου, κατόπιν εισήγησης του Δ.Σ. αυτού και πρότασης των Υπουργών Πολιτισμού και Αθλητισμού, Οικονομικών και Εσωτερικών, καταρτίζεται ο Οργανισμός Λειτουργίας του Μουσείου, με τον οποίο καθορίζεται η οργανωτική διάρθρωση αυτού σε τμήματα και γραφεία, οι αρμοδιότητες αυτών και κάθε άλλο ζήτημα που προβλέπει το άρθρο 20 του ν. 4622/2019 (Α’ 133).
2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Πολιτισμού και Αθλητισμού και Οικονομικών, η οποία εκδίδεται μετά από εισήγηση του Δ.Σ. εκάστου μουσείου-νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου (ν.π.δ.δ.) που αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες των ειδικών περιφερειακών υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού του άρθρου 28 του π.δ. 4/2018 (Α’ 7), καθορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία επιβολής και καταβολής των ποσών της παρ. 2 του άρθρου 5, τα κριτήρια ή οι συντελεστές, η διαδικασία και το όργανο καθορισμού του ύψους αυτών, το περιεχόμενο των λειτουργικών δαπανών και προσφερόμενων υπηρεσιών και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Πολιτισμού και Αθλητισμού, Οικονομικών και Εσωτερικών, η οποία εκδίδεται κατόπιν γνώμης του Συμβουλίου Μουσείων μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου, δύνανται να ιδρύονται τα παραρτήματα της περ. ιβ) της παρ. 2 του άρθρου 4 και να καθορίζονται τα ζητήματα διοίκησης, εποπτείας και λειτουργίας αυτών.
4. Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού συγκροτείται η Ειδική Επιτροπή του άρθρου 16 για την αξιολόγηση των υποψηφίων για τη θέση του Γενικού Διευθυντή εκάστου Μουσείου, ορίζεται ο Γραμματέας αυτής από τους υπαλλήλους ΠΕ Αρχαιολόγων και ΠΕ Διοικητικού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και καθορίζονται τα ζητήματα της σύγκλησης, συζήτησης και ψηφοφορίας, καθώς και κάθε άλλο ζήτημα σχετικά με τη λειτουργία αυτής.
5. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία καταβολής του επιδόματος της παρ. 4 του άρθρου 18.
6. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού καθορίζεται, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 22 του ν. 4354/2015 (Α’ 176), η μηνιαία αποζημίωση που καταβάλλεται στον Πρόεδρο του Δ.Σ. και τον Γενικό Διευθυντή των μουσείων-ν.π.δ.δ. που αναλαμβάνουν τις αρμοδιότητες των ειδικών περιφερειακών υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού του άρθρου 28 του π.δ. 4/2018.
7. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού καθορίζεται, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 22 του ν. 4354/2015, η αποζημίωση ανά συνεδρίαση που καταβάλλεται στον Αντιπρόεδρο, τα μέλη και τον γραμματέα του Δ.Σ. των μουσείων-ν.π.δ.δ. που αναλαμβάνουν τις αρμοδιότητες των ειδικών περιφερειακών υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού του άρθρου 28 του π.δ. 4/2018.
8. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού δύναται να καθορίζεται ποσοστό υπέρ του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (Ο.Δ.Α.Π.) επί των εσόδων των μουσείων-ν.π.δ.δ. που αναλαμβάνουν τις αρμοδιότητες των ειδικών περιφερειακών υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού του άρθρου 28 του π.δ. 4/2018.