- Υπουργείο Πολιτισμού - http://www.opengov.gr/cultureathl -

Άρθρο 12 Λειτουργία Διοικητικού Συμβουλίου

 

1. Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) εκάστου Μουσείου συνεδριάζει στην έδρα του Μουσείου είτε με φυσική παρουσία είτε με τηλεδιάσκεψη, κατόπιν έγγραφης πρόσκλησης του Προέδρου. Στην πρόσκληση ορίζονται η ημέρα, η ώρα, καθώς και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Οι συνεδριάσεις διενεργούνται τακτικά μία (1) φορά τον μήνα και εκτάκτως, αν προκύψουν θέματα προς συζήτηση. Η έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. είναι υποχρεωτική, εφόσον τη ζητήσουν τρία (3) τουλάχιστον μέλη του Δ.Σ. ή ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείου με αίτησή τους προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ..
2. Χρέη εισηγητή στο Δ.Σ. εκτελεί ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείου. Σε ειδικές περιπτώσεις εισηγείται ο Πρόεδρος μόνος του ή με τη σύμπραξη μέλους ή μελών του Δ.Σ., ή ορίζει εισηγητή μέλος του Δ.Σ..
3. Στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. παρίστανται μόνο τα μέλη, ο γραμματέας και ο εισηγητής. Ο Πρόεδρος μπορεί να προσκαλεί στις συνεδριάσεις τον νομικό σύμβουλο του Μουσείου, καθώς και τρίτα πρόσωπα προς παροχή πληροφοριών ή προσκόμιση στοιχείων.
4. Ο Πρόεδρος κηρύσσει την έναρξη και τη λήξη των συνεδριάσεων, διευθύνει τις εργασίες, προεδρεύει των συνεδριάσεων, μεριμνά για την εύρυθμη λειτουργία του Δ.Σ. και ασκεί κάθε άλλη αρμοδιότητα που του ανατίθεται με απόφαση του Δ.Σ..
5. Οι αποφάσεις του Δ.Σ. λαμβάνονται με φανερή ψηφοφορία και με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών.
6. Για τις συζητήσεις και αποφάσεις του Δ.Σ. τηρούνται πρακτικά που καταχωρίζονται σε ειδικό βιβλίο. Τα πρακτικά υπογράφονται από τον Πρόεδρο, τα μέλη και τον γραμματέα. Στα πρακτικά καταχωρίζονται και οι γνώμες της μειοψηφίας.
7. Αντίγραφα ή αποσπάσματα των πρακτικών υπογράφονται από τον Πρόεδρο και τον γραμματέα και χορηγούνται από τον τελευταίο, κατόπιν απόφασης του Δ.Σ., μετά από σχετική αίτηση του ενδιαφερομένου.
8. Κατά τα λοιπά εφαρμόζεται ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας (ν. 2690/1999, Α’ 45).