- Υπουργείο Πολιτισμού - http://www.opengov.gr/cultureathl -

Άρθρο 8 Επιλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου και μελών Διοικητικού Συμβουλίου

 

1. Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) επιλέγονται σύμφωνα με τα άρθρα 20 έως 23 του ν. 4735/2020 (Α΄ 197), με την επιφύλαξη του άρθρου 7 του παρόντος σχετικά με την ανανέωση της θητείας, μεταξύ προσωπικοτήτων με συμβολή στον αντίστοιχο επαγγελματικό ή κοινωνικό χώρο αυτών.
2. Τρία (3) μέλη του Δ.Σ. επιλέγονται μεταξύ προσωπικοτήτων με συμβολή στον χώρο του πολιτισμού ή στον επαγγελματικό ή κοινωνικό χώρο αυτών και δύο (2) μέλη είναι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ή των εποπτευόμενων φορέων αυτού, κλάδου ΠΕ Αρχαιολόγων ή ΠΕ Μηχανικών ή ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, κάτοχοι τουλάχιστον μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, αναγνωρισμένου με πράξη αρμοδίου οργάνου ή με αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (Σ.Α.Ε.Π.) ή το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.) σύμφωνα με το π.δ. 38/2010 (Α’ 78), και με τουλάχιστον τετραετή υπηρεσία σε θέση ευθύνης.
3. Ο Γραμματέας του Δ.Σ. και ο αναπληρωτής του, οι οποίοι είναι υπάλληλοι του Μουσείου, ορίζονται με απόφαση του Προέδρου του Δ.Σ..