- Υπουργείο Πολιτισμού - http://www.opengov.gr/cultureathl -

ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 30 Εξουσιοδοτικές διατάξεις

 

  1. Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού ρυθμίζονται ο τρόπος λειτουργίας και ενημέρωσης του Εθνικού Ευρετηρίου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας του άρθρου 4, ζητήματα σχετικά με τον τρόπο καταγραφής και αποτύπωσης σε αυτό των στοιχείων της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, ζητήματα διαλειτουργικότητας με τις λοιπές βάσεις δεδομένων που τηρεί το Υπουργείο Πολιτισμού ή άλλα Υπουργεία και φορείς του δημόσιου τομέα καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή του άρθρου 4.
  2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Πολιτισμού και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού καθορίζονται η διαδικασία ελέγχου της τήρησης της υποχρέωσης της παρ. 1 του άρθρου 12, καθώς και τα ζητήματα προσαρμογής των σχετικών πληροφοριακών συστημάτων που χρησιμοποιούνται από τους φορείς του δημόσιου τομέα κατά την έννοια της περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α΄143).
  3. Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού καθορίζονται οι τεχνικές και λοιπές λεπτομέρειες για την εφαρμογή και λειτουργία της βάσης δεδομένων και της διαδικτυακής πλατφόρμας του άρθρου 13, τα μουσικά έργα τα οποία πρόκειται να ενταχθούν στη βάση δεδομένων, καθώς και η διαδικασία εγγραφής των χρηστών στη διαδικτυακή πλατφόρμα του ίδιου άρθρου.
  4. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Δ.Α.Π. δύναται να καθορίζονται οι όροι και ο τρόπος περαιτέρω διάθεσης μεμονωμένων ή ενιαίων ή κοινών εισιτηρίων εισόδου σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία από τους χρήστες – συνεργάτες του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου του άρθρου 20, που έχει συσταθεί και λειτουργεί σύμφωνα με την περ. ζ’ της παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 4761/2020 (Α’ 248).
  5. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Πολιτισμού, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών ρυθμίζεται κάθε ζήτημα σχετικό με την υλοποίηση των έργων της παρ. 1 του άρθρου 27 και ιδίως: α) η διαδικασία μελέτης και υλοποίησης των έργων και παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών και εργασιών που είναι αναγκαίες γι’ αυτά, β) η χρηματοδότηση των έργων και η διαχείριση των σχετικών πιστώσεων, γ) ο τρόπος εκτέλεσης αρχαιολογικών έργων και εργασιών με αυτεπιστασία και απολογιστικά, δ) η συντήρηση και φύλαξη των έργων και των εργοταξίων, ε) η πρόσληψη του αναγκαίου για την εκτέλεση των έργων προσωπικού κάθε κατηγορίας και ειδικότητας και ο τρόπος επίβλεψής του.
  6. Στο άρθρο 45 του ν. 4761/2020, περί εξουσιοδοτικών διατάξεων, προστίθεται παρ. 14α ως εξής:

«14α. Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού καθορίζονται ενιαία ή μεμονωμένα οι ημέρες και οι ώρες επίσκεψης στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία των περ. στ) έως ι) του άρθρου 28 του π.δ. 4/2018 (Α’ 7)».