Άρθρο 20 Απαγόρευση εμπορίας εισιτηρίων που εκδίδονται από τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων -Προσθήκη άρθρου 14Α στον ν. 4761/2020

 

Στον ν. 4761/2020 (Α’ 248), μετά το άρθρο 14, προστίθεται άρθρο 14Α ως εξής:

 

«Άρθρο 14Α

Απαγόρευση εμπορίας εισιτηρίων που εκδίδονται από τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων

  1. Απαγορεύεται η εμπορία εισιτηρίων που εκδίδονται από τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (Ο.Δ.Α.Π.) που αποτελεί πόρο, σύμφωνα με την περ. α) της παρ. 1 του άρθρου 14, καθώς και η άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας στο αντικείμενο της οποίας συμπεριλαμβάνεται η με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο μεταπώληση ή ανταλλαγή των ανωτέρω εισιτηρίων.
  2. Όποιος χρήστης – συνεργάτης του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου παραβιάζει τις υποχρεώσεις της παρ. 1 ή εκδίδει εισιτήρια με σκοπό την παράβαση αυτών, καθώς και σε περίπτωση παραβίασης της απόφασης της παρ. 4 του άρθρου 30, ο Ο.Δ.Α.Π. προβαίνει στη διαγραφή του συγκεκριμένου χρήστη – συνεργάτη από το ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης εισιτηρίων για χρονικό διάστημα δύο (2) ετών, με αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου. Σε περίπτωση υποτροπής, το χρονικό διάστημα του πρώτου εδαφίου διπλασιάζεται σε τέσσερα (4) έτη.».