- Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης - http://www.opengov.gr/digitalandbrief -

Άρθρο 96 Ανοικτή τηλεφωνική γραμμή για αγνοούμενα παιδιά και γραμμή υποστήριξης για παιδιά (Άρθρο 96 Οδηγίας (ΕΕ) 2018/1972)

1. Οι τελικοί χρήστες έχουν ατελώς πρόσβαση σε υπηρεσία που εξασφαλίζει τη λειτουργία ανοικτής τηλεφωνικής γραμμής για την καταγγελία περιπτώσεων που αφορούν αγνοούμενα παιδιά. Η ανοικτή τηλεφωνική γραμμή διατίθεται στον αριθμό «116000».
2. Η Ε.Ε.Τ.Τ. με απόφασή της καθορίζει μέτρα που εξασφαλίζουν ότι οι τελικοί χρήστες με αναπηρίες μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες που παρέχονται στον αριθμό «116000» στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Τα μέτρα που λαμβάνονται προκειμένου να διευκολύνεται η πρόσβαση των τελικών χρηστών με αναπηρίες σε αυτές τις υπηρεσίες όταν ταξιδεύουν σε άλλα κράτη μέλη βασίζονται στη συμμόρφωση προς τα σχετικά πρότυπα ή προδιαγραφές που καθορίζονται σύμφωνα με το άρθρο 39.
3. Η Ε.Ε.Τ.Τ. λαμβάνει κατάλληλα μέτρα για να διασφαλίσει ότι η αρχή ή η επιχείρηση στην οποία έχει εκχωρηθεί ο αριθμός «116000» διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για τη λειτουργία της ανοικτής τηλεφωνικής γραμμής.
4. Κατά την εκχώρηση των αριθμών «116000» και, όταν ενδείκνυται, «116111», η Ε.Ε.Τ.Τ. εξασφαλίζει ότι οι αρχές ή επιχειρήσεις, στις οποίες αυτοί εκχωρούνται, ενημερώνουν καταλλήλως τους τελικούς χρήστες για την ύπαρξη και τη χρήση των υπηρεσιών που παρέχονται από τους αριθμούς αυτούς.