- Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης - http://www.opengov.gr/digitalandbrief -

ΜΕΡΟΣ III ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΙΤΛΟΣ I ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Άρθρο 84 Οικονομικά προσιτή Καθολική Υπηρεσία (Άρθρο 84 Οδηγίας (ΕΕ) 2018/1972)

 

1. Στο πλαίσιο παροχής Καθολικής Υπηρεσίας όλοι οι καταναλωτές στην ελληνική επικράτεια έχουν πρόσβαση, σε προσιτή τιμή, σε διατιθέμενη υπηρεσία επαρκούς ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο και σε υπηρεσίες φωνητικών επικοινωνιών συμπεριλαμβανομένης της υποκείμενης σύνδεσης, σε σταθερή θέση.
Με απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατόπιν εισήγησης της Ε.Ε.Τ.Τ. μπορεί να εξειδικεύεται το περιεχόμενο της Καθολικής Υπηρεσίας, ενώ με απόφαση της Ε.Ε.Τ.Τ. καθορίζεται η ποιότητα των υπηρεσιών που εμπίπτουν στο πλαίσιο της Καθολικής Υπηρεσίας.
2. Με απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατόπιν εισήγησης της Ε.Ε.Τ.Τ., λαμβάνονται μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η οικονομική προσιτότητα των υπηρεσιών της παρ. 1 που δεν παρέχονται σε σταθερή θέση, εφόσον κριθεί ότι αυτό είναι απαραίτητο για να εξασφαλιστεί η πλήρης κοινωνική και οικονομική συμμετοχή των καταναλωτών στην κοινωνία.
3. Με απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατόπιν εισήγησης της Ε.Ε.Τ.Τ. στην οποία λαμβάνονται υπόψη οι εθνικές συνθήκες και το ελάχιστο εύρος ζώνης που έχει στη διάθεσή της η πλειονότητα των καταναλωτών εντός της ελληνικής επικράτειας καθώς και η έκθεση του BEREC για τις βέλτιστες πρακτικές, ορίζεται η υπηρεσία επαρκούς ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους σκοπούς της παρ. 1 με σκοπό να διασφαλίζεται το εύρος ζώνης που είναι αναγκαίο για την κοινωνική και οικονομική συμμετοχή στην κοινωνία. Η υπηρεσία επαρκούς ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο είναι σε θέση να παρέχει το εύρος ζώνης που είναι απαραίτητο για να υποστηριχθεί τουλάχιστον το ελάχιστο σύνολο υπηρεσιών που ορίζεται στο Παράρτημα V.
4. Όταν καταναλωτής υποβάλλει σχετικό αίτημα, η σύνδεση που αναφέρεται στην παρ. 1 και, κατά περίπτωση, στην παρ. 2 είναι δυνατό να περιορίζεται στην υποστήριξη υπηρεσιών φωνητικών επικοινωνιών.
5. Το πεδίο εφαρμογής του παρόντος άρθρου περιλαμβάνει και τελικούς χρήστες που είναι πολύ μικρές επιχειρήσεις, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καθώς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.