- Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης - http://www.opengov.gr/digitalandbrief -

Άρθρο 37 Κοινή διαδικασία αδειοδότησης για τη χορήγηση μεμονωμένων δικαιωμάτων χρήσης ραδιοφάσματος (Άρθρο 37 Οδηγίας (ΕΕ) 2018/1972)

 

1. Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μπορεί να συνεργάζεται με διοικήσεις άλλων κρατών μελών της Ε.Ε. και με τη RSPG λαμβάνοντας υπόψη κάθε ενδιαφέρον που εκφράζουν οι συμμετέχοντες στην αγορά, καθορίζοντας από κοινού τις κοινές πτυχές μιας διαδικασίας αδειοδότησης και, κατά περίπτωση, διεξάγοντας επίσης από κοινού τη διαδικασία επιλογής για τη χορήγηση μεμονωμένων δικαιωμάτων χρήσης ραδιοφάσματος.
Κατά τον σχεδιασμό της κοινής διαδικασίας αδειοδότησης με άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. μπορούν να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα κριτήρια:
α) οι επιμέρους εθνικές διαδικασίες αδειοδότησης κινούνται και εφαρμόζονται από τις αρμόδιες αρχές σύμφωνα με από κοινού συμφωνημένο πρόγραμμα,
β) προβλέπονται, κατά περίπτωση, κοινές προϋποθέσεις και διαδικασίες για την επιλογή και τη χορήγηση μεμονωμένων δικαιωμάτων χρήσης ραδιοφάσματος μεταξύ των ενδιαφερομένων κρατών μελών,
γ) προβλέπονται, κατά περίπτωση, κοινές ή συγκρίσιμες προϋποθέσεις που θα συνοδεύουν τα μεμονωμένα δικαιώματα χρήσης ραδιοφάσματος μεταξύ των ενδιαφερόμενων κρατών μελών, με τις οποίες, μεταξύ άλλων, θα παρέχεται στους χρήστες η δυνατότητα εκχώρησης παρόμοιων τμημάτων ραδιοφάσματος,
δ) η διαδικασία είναι ανοικτή ανά πάσα στιγμή σε άλλα κράτη μέλη μέχρις ότου διεξαχθεί η κοινή διαδικασία αδειοδότησης.
Όταν, παρά το ενδιαφέρον που εκφράζουν οι συμμετέχοντες στην αγορά, δεν γίνονται από κοινού ενέργειες με άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με τους φορείς των άλλων κρατών μελών μεριμνά για την ενημέρωση των εν λόγω συμμετεχόντων στην αγορά και την επεξήγηση της απόφασής τους.
2. Στο πλαίσιο της διαδικασίας του παρόντος άρθρου, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δύναται να ζητάει γνώμη από την Ε.Ε.Τ.Τ..