Άρθρο 29 Αντικείμενο

Αντικείμενο του παρόντος Μέρους είναι:
α) η θέσπιση μέτρων για τη διαφανή και ασφαλή λειτουργία των συσκευών τεχνολογίας του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΔτΠ) που χρησιμοποιούνται από τους φορείς εκμετάλλευσης βασικών υπηρεσιών (Φ.Ε.Β.Υ.) της περ. 4 του άρθρου 3 του ν. 4577/2018 (Α’ 199), τους παρόχους ψηφιακών υπηρεσιών (Π.Ψ.Υ.) της περ. 6 του άρθρου 3 του ν. 4577/2018 και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ο.τ.α.),
β) η θέσπιση ρυθμίσεων για την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών με τη χρήση Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ),
γ) η θέσπιση ρυθμίσεων για τις εγγραφές σε αλυσίδα συστοιχιών ή σε άλλες τεχνολογίες κατανεμημένου καθολικού και για τα έξυπνα συμβόλαια και
δ) ο προσδιορισμός των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων φορέων που συμμετέχουν στη διαδικασία τρισδιάστατης εκτύπωσης, και ιδίως η εξειδίκευση του πλαισίου προστασίας του δικαιώματος του δημιουργού, των συγγενικών δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων βιομηχανικής ιδιοκτησίας που γεννώνται στο πλαίσιο της διαδικασίας τρισδιάστατης εκτύπωσης, ο προσδιορισμός της ευθύνης των φορέων που συμμετέχουν στη διαδικασία τρισδιάστατης εκτύπωσης και ο διαμοιρασμός ψηφιακών μοντέλων ή αρχείων σχετικών με αυτήν.

  • 13 Ιουλίου 2022, 19:14 | Γαβριήλ Κουγιανός

    Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) – Επιτροπή Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

    Άρθρο 29 Αντικείμενο

    Θεωρούμε θετική τη συμπερίληψη των ΟΤΑ στους φορείς λειτουργίας των συσκευών τεχνολογίας του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΔτΠ).

    Παράλληλα, εκτιμούμε ότι οι ΟΤΑ δεν αποκλείονται από τη χρήση και των λοιπών τεχνολογιών που αναφέρονται στο άρθρο 12: α) Παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών με τη χρήση Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ), β) Εγγραφές σε αλυσίδα συστοιχιών ή σε άλλες τεχνολογίες κατανεμημένου καθολικού και έξυπνα συμβόλαια, γ) Διαδικασία τρισδιάστατης εκτύπωσης.