- Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης - http://www.opengov.gr/digitalandbrief -

Άρθρο 17 Άσκηση καθηκόντων Προϊσταμένου Κτηματολογικού Γραφείου ή Υποκαταστήματος – Τροποποίηση παρ. 5 άρθρου 18 ν. 4512/2018

 

Στην παρ. 5 του άρθρου 18 του ν. 4512/2018 (Α’ 5), περί της άσκησης καθηκόντων Προϊσταμένου Κτηματολογικού Γραφείου ή Υποκαταστήματος, επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις: α) μετά από τη φράση «για οποιονδήποτε λόγο,» προστίθεται η φράση «και ανεξαρτήτως του τρόπου επιλογής του,», β) μετά από τη φράση «ή από Αναπληρωτή Προϊστάμενο» προστίθεται η φράση «της παρ. 4 ή από υπάλληλο του Φορέα κατηγορίας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ)», γ) η φράση «ορίζεται με απόφαση του Γενικού Διευθυντή του Φορέα» αντικαθίσταται από τη φράση «ορίζεται και παύεται με απόφαση του Δ.Σ. του Φορέα κατόπιν εισήγησης του Γενικού Διευθυντή έως την τοποθέτηση προϊσταμένου σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν δύναται να υπερβαίνει την 31η.12.2024».

«5. Τα καθήκοντα Προϊσταμένου Κτηματολογικού Γραφείου ή Υποκαταστήματος, η θέση του οποίου δεν καλύπτεται κατά την παρ. 4 ή κενώνεται για οποιονδήποτε λόγο, και ανεξαρτήτως του τρόπου επιλογής του, μπορεί να ασκούνται από τον Προϊστάμενο άλλου Κτηματολογικού Γραφείου ή Υποκαταστήματος ή από Αναπληρωτή Προϊστάμενο της παρ. 4 ή από υπάλληλο του Φορέα κατηγορίας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ), ο οποίος ορίζεται και παύεται με απόφαση του Δ.Σ. του Φορέα κατόπιν εισήγησης του Γενικού Διευθυντή έως την τοποθέτηση προϊσταμένου σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν δύναται να υπερβαίνει την 31η.12.2024.».