Άρθρο 25 Διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής φακέλων δορυφορικών δικτύων – Τροποποίηση παρ. 5 άρθρου 119 ν. 4727/2020

Στην παρ. 5 του άρθρου 119 του ν. 4727/2020 (Α’ 184), προστίθεται τέταρτο εδάφιο και η παρ. 5 διαμορφώνεται ως εξής:

«5. Μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου και έγγραφη συμφωνία του (σύμβαση) με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι δυνατή η ανακοίνωση και η υποστήριξη στη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών του φακέλου του δορυφορικού συστήματος, που ο ενδιαφερόμενος προτίθεται να λειτουργήσει σε τροχιακές θέσεις και συσχετισμένες ζώνες συχνοτήτων, για τις οποίες δεν έχει εκπονηθεί σχέδιο από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών. Στην ανωτέρω συμφωνία καθορίζεται το ύψος των τελών, τα οποία αποδίδονται στην Ε.Ε.Τ.Τ., οι υποχρεώσεις των μερών, καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια. Η ως άνω συμφωνία τροποποιείται προκειμένου να είναι συμβατή με σχέδια διεθνούς συντονισμού μεταγενέστερα της συμφωνίας. Με απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθορίζεται η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής και διαχείρισης των φακέλων (filing) δορυφορικών δικτύων σε τροχιακές θέσεις και συσχετισμένες ζώνες συχνοτήτων για τις οποίες δεν έχει εκπονηθεί σχέδιο από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU), συμπεριλαμβανομένων των κατά περίπτωση συμβατικών ή ειδικών υποχρεώσεων των μερών, καθώς και τα απαιτούμενα τεχνικά χαρακτηριστικά, δικαιολογητικά, έντυπα, παράβολα, το ύψος των απαιτούμενων τελών, οι συναφείς διοικητικές κυρώσεις, καθώς και κάθε απαιτούμενη λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας.».

  • 4 Ιανουαρίου 2024, 10:21 | Κώστας

    Αν και δεν είμαι σίγουρος οτι χρειάζεται μια διαφορετική αρχή, σίγουρα κάτι χρειάζεται. Ίσως θα έπρεπε πρώτα να υπάρξει μια στιβαρή-σαφής βάση υποδομών που θα πρέπει να προστατεύονται ή εποπτεύονται. Αυτή τη στιγμή είναι δεκάδες οι ανεξάρτητες εφαρμογές και υποδίκτυα σε δημόσιες υπηρεσίες, που έχουν πρόσβαση σε πιο κλειστά δίκτυα. Αυτά είναι ο δούρειος ίππος της κυβερνοασφάλειας στις δημόσιες υποδομές.
    Ας έχετε υπόψη οτι ο χώρος είναι υψηλά αμοιβόμενος στην ελεύθερη αγορά και οι συνήθεις τακτικές με ενιαία μισθολόγια κλπ θα προσελκύσουν μόνο κηφήνες και τα κρατικοδίαιτα ιδρύματα/εταιρίες που μόνο αυτό δεν χρειάζεται.

  • 3 Ιανουαρίου 2024, 20:30 | Vasiliy

    Ok excellent