Ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης για το σχέδιο νόμου με τίτλο: «Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης»

Με την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τίτλο: «Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης» θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όσους συμμετείχαν.

Όλα τα σχόλια και οι παρατηρήσεις θα μελετηθούν και θα αξιολογηθούν, προκειμένου να συνεισφέρουν στην τελική διαμόρφωση του σχεδίου νόμου για την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας.

 

Με εκτίμηση

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

 

Δημήτριος Παπαστεργίου

Δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τίτλο: «Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτριος Παπαστεργίου θέτει από σήμερα, 03/01/2024, ημέρα Τετάρτη σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τίτλο: «Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης».

Με το εν λόγω σχέδιο νόμου επιχειρείται:

α) η οργάνωση ενός λειτουργικού συστήματος σχετικά με την κυβερνοασφάλεια, μέσω του εκσυγχρονισμού και της ενίσχυσης των δυνατοτήτων της αρμόδιας εθνικής αρχής κυβερνοασφάλειας, η οποία καθίσταται νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου (ν.π.δ.δ.), προκειμένου να καταστεί αποτελεσματικότερη η άσκηση των καθηκόντων της,

β) η διατήρηση και ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών στις ψηφιακές υπηρεσίες, μέσω του καθορισμού ενός διαφανούς πλαισίου ρόλων, ευθυνών και λογοδοσίας για την εμπιστευτικότητα, διαθεσιμότητα και ακεραιότητα των δεδομένων κρίσιμων ψηφιακών συστημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, καλείται να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση κάθε κοινωνικός εταίρος και κάθε ενδιαφερόμενος, καταθέτοντας τις προτάσεις του για την όποια βελτίωση των διατάξεων του ανωτέρω νομοθετήματος.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 17/1/2024.

 

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

 

Δημήτριος Παπαστεργίου