- Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης - http://www.opengov.gr/digitalandbrief -

Άρθρο 08 – Έλεγχος δραστηριοτήτων

1. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης δύναται να διορίζει εμπειρογνώμονες (φυσικά ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου με πολυετή και διεθνή εμπειρία στους τομείς του διαστήματος ή/και των αμυντικών συστημάτων), επιφορτισμένους με τον έλεγχο των διαστημικών δραστηριοτήτων που διεξάγονται από τον φορέα. O φορέας οφείλει να προβαίνει σε οποιαδήποτε απαιτούμενη ενέργεια για τη διευκόλυνση επιθεωρήσεων και ελέγχων, ανά πάσα στιγμή, όσον αφορά τις διεξαχθείσες διαστημικές δραστηριότητες.
2. Προκειμένου για την πραγματοποίηση τέτοιων επιθεωρήσεων και ελέγχων σχετικά με τις υπό εξέταση διαστημικές δραστηριότητες, οι εμπειρογνώμονες έχουν πρόσβαση σε κάθε έγγραφο ή υλικό του φορέα, σε επικαιροποιημένες πληροφορίες και δεδομένα που προκύπτουν από τις διαστημικές δραστηριότητες, καθώς και στις εγκαταστάσεις που έχουν, αμέσως ή εμμέσως, παραχωρηθεί για τις διαστημικές δραστηριότητες.
3. Όλες οι πληροφορίες, που έχουν συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων ή των ελέγχων από τους διορισμένους προς τούτο εμπειρογνώμονες, τυγχάνουν εμπιστευτικής μεταχείρισης.
4. Σε περίπτωση άρνησης εκ μέρους του φορέα να χορηγήσει πρόσβαση στους διορισμένους προς τούτο εμπειρογνώμονες, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης δύναται να αναστείλει ή να ανακαλέσει την άδεια, σύμφωνα με το άρθρο 9.