Άρθρο 08 – Παρεχόμενες Υπηρεσίες

1. Η επιχορήγηση του δικαιούχου παρέχει τη δυνατότητα σε αυτόν να αποκτήσει κατ’ ελάχιστον δωρεάν πρόσβαση στους νομίμως λειτουργούντες/αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας ελεύθερης λήψης .
2. Οι δικαιούχοι του έργου δύνανται να αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση και στους νομίμως λειτουργούντες/αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης και περιφερειακής εμβέλειας, εφόσον οι τελευταίοι προβάλλονται από τις πλατφόρμες του Παρόχου της επιλογής τους.
3. Οι πάροχοι δύνανται να παράσχουν στους δικαιούχους επιπρόσθετες ή συμπληρωματικές υπηρεσίες με ή χωρίς τίμημα.
4. Η χρονική διάρκεια της παροχής των υπηρεσιών πρόσβασης των παρ. 1 και 2 του παρόντος άρθρου ορίζεται με Απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

  • 9 Μαρτίου 2018, 14:26 | ΒΑΒΛΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ

    Είμαι μόνιμος κάτοικος Ψερίμου και έχω υπαγεί στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής δορυφορικού τηλεοπτικού σήματος . Από την πλατφόρμα της NOVA έχει αφαιρεθεί ο σταθμός alpha κάτι το όποιο δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει καθώς δημιουργείται πρόβλημα στην ενημέρωση μας. Παρακαλώ πολύ στην επαναφορά του καναλιού alpha στην nova.

  • 9 Μαρτίου 2018, 14:02 | Τήλος

    Οτάν τσακώνονται τα βουβάλια στον βάλτο την πληρώνουν τα βατράχια. Τα «βουβάλια», Cosmoline- NOVA- Alpha τσακώνονται και την πληρώνουμε εμείς τα βατράχια. Πριν λίγους μήνες έγινε το αυτονόητο και για εμάς. Να έχουμε την δυνατότητα θέασης των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας. Στην πορεία όμως άλλαξαν τα πράγματα και ο Alpha βγήκε από το πακέτο της NOVA. Σε ένα πακέτο δηλαδή 10 καναλιών μας στερούν ένα από τα μεγαλύτερα σε τηλεθέαση. Δεν με νοιάζει ποιος από τα «βουβάλια» φταίει, με ενδιαφέρει να μην μας κοροϊδευουν και να προσφέρουν αυτά που πρέπει και αυτά που υποχρεούνται. Ως πότε θα πληρώνουμε για τα αυτονόητα. Το κράτος ανέθεσε μία υπηρεσία η οποία δεν λειτουργεί όπως ξεκίνησε. Ελπίζω οι εμπλεκόμενοι να βρούν μια λύση…

  • 9 Μαρτίου 2018, 14:50 | ευγενία

    Παρακαλούμε όπως
    φροντίσετε να εντάξετε και πάλι τον Alpha
    στην πλατφόρμα της NOVA,
    ώστε να μπορούμε ξανά να το παρακολουθούμε.

    Από Τήλο

  • Ο Δήμος μας προσφάτως εντάχθηκε στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής δορυφορικού τηλεοπτικού σήματος χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.
    Ο λόγος για το οποίο έγινε ήταν ακριβώς επειδή δεν υπήρχε δυνατότητα λήψης των ελεύθερων ελληνικών καναλιών με άλλο μέσο. Η απώλεια του τηλεοπτικού καναλιού ALPHA από την πλατφόρμα της NOVA, αποτελεί ένα μεγάλο κενό ,διότι ο κάθε τηλεοπτικός σταθμός συμβάλλει στην επαφή και επικοινωνία των νησιωτών με τον υπόλοιπο κόσμο.
    Παρακαλούμε να ξεπεράσετε άμεσα όλα τα εμπόδια για να λυθεί αυτό το πρόβλημα.

    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΙΨΩΝ

    Φώτιος Μάγγος

  • 7 Μαρτίου 2018, 22:01 | Νικόλαος Γιαννούλας

    Πρέπει να διασφαλιστεί ότι όλοι οι πάροχοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα συμπεριλαμβάνουν στο πακέτο καναλιών που θα προσφέρουν στους δικαιούχους, όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας (γενικής και θεματικής στόχευσης). Αυτή την στιγμή ο Alpha δεν εκπέμπει στο πακέτο της NOVA. Θα πρέπει να υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για την υποχρεωτική εκπομπή των σταθμών εθνικής εμβέλειας από όλους τους παρόχους.

  • 3 Μαρτίου 2018, 22:55 | Θανάσης

    Πολύ καλή η παράγραφος 2 του άρθρου 8.

    Αν δεν το έχουν κάνει ήδη, οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί που απευθύνονται σε Περιφερειακές Ζώνες με «λευκές περιοχές», έχουν πλέον το κίνητρο να ενταχθούν σε κάποια πλατφόρμα παρόχου δικτύου (κυρίως δορυφορική).

    Έτσι θα λαμβάνονται σχεδόν από το σύνολο των τηλεθεατών, ισότιμα με τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Αρκεί να αξιοποιήσουν το παραπάνω κίνητρο που τους παρέχεται.

  • 23 Φεβρουαρίου 2018, 21:20 | Λάζαρος

    Εγώ προτείνω Ελληνικα καναλια μεσω hellas sat 39° με ολα τα πανελλαδικα καναλια της ΕΡΤ : ΕΡΤ1 ΕΡΤ2 ΕΡΤ3 ΕΡΤHD ΕΡΤPLAY1 ERT PLAY2 ERT WORLD, της DIGEA ALPHA ANT1 ART STAR SKAI EPSILON ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV MEGA, DIGEA HD ALPHA HD ANT1 HD STAR HD SKAI HD EPSILON HD ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV HD, τα περιφερειακα καναλια οπως ειναι στις πλατφορμες της DIGEA και της κεντρικης Μακεδονιας που ειναι εκτος Digea.Και για τα ραδιοφωνα ολα της ΕΡΤ ΠΡΩΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟΣ ΕΡΑ ΣΠΟΡ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΑ7 ΟΠΩΣ ΣΤΟ DAB + και ολα τα ραδιωφονα πανελλαδικα και περιφερειακα τοπικα