Άρθρο 05 – Δικαιούχοι

1. Δικαιούχοι του έργου είναι οι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών εκτός κάλυψης (ΠΕΚ) της Ελληνικής Επικράτειας, όπως αυτές προσδιορίζονται στο Παράρτημα Χ του παρόντος. Με απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης το Παράρτημα Χ δύναται να τροποποιείται ως και να ρυθμίζεται κάθε σχετική λεπτομέρεια για την εφαρμογή του.

2. Η παροχή των υπηρεσιών του έργου πραγματοποιείται ανά νοικοκυριό και σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του άρθρου 11 παρ. 3 του παρόντος.

  • 7 Μαρτίου 2018, 22:41 | Νικόλαος Γιαννούλας

    Δηλαδή αν κάποιος διαμένει σε μία περιοχή για 5-6 μήνες και τον υπόλοιπο χρόνο διαμένει αλλού, δεν έχει δικαίωμα να παρακολουθεί τηλεόραση κατά την διάρκεια της διαμονής του σε περιοχή χωρίς κάλυψη…; Πιστεύω ότι το κριτήριο της μόνιμης διαμονής είναι λάθος. Όποιος έχει ενεργή παροχή ρεύματος σε περιοχή χωρίς κάλυψη, πρέπει να έχει πρόσβαση στις τηλεοπτικές υπηρεσίες. Διαφορετικά ας μπουν εισοδηματικά κριτήρια, που είναι πιο λογικό και πιο δίκαιο.

  • 7 Μαρτίου 2018, 20:05 | ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΟΥΜΑΣ

    Η τοπική κοινότητα Πετριών γεωγραφικά υπάγεται στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου. Είναι μία τουριστικά αναπτυσσόμενη περιοχή, η ιδιομορφία όμως του εδάφους της στερεί το δικαίωμα να λαμβάνει σήμα από την ίδρυση της κρατικής τηλεόρασης. Από το 1985 και μετά με δικά τους χρήματα οι κάτοικοι τοποθετώντας αναλογικούς τοπικούς αναμεταδότες προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες σήματος.
    Μετά την επίσημη ανακοίνωση για την κάλυψη σήματος εθνικής εμβέλειας από τον Οκτώβριο του 2017 καταθέσαμε στοιχεία αριθμητικής δύναμης μόνιμων κατοίκων αλλά και παραθεριστών και κατέχοντων 2ης κατοικίας στην περιοχή.
    Στην Τ.Κ. Πετριών υπάγονται οι οικισμοί: Πετριών, Αγίων Αποστόλων, Κλιμακίου, Λιανής Άμμου και κατ’ επέκταση ΒΑ ο Κάλαμος και η Κορασίδα της Τ.Κ. Αχλαδερής.
    Θεωρώ ότι και οι παραπάνω περιοχές έχουν δικαίωμα στη λήψη σήματος εθνικής εμβέλειας καθώς οι μόνιμοι κάτοικοι ανέρχονται στους 1000 και τους καλοκαιρινούς μήνες τους 2500. Σημειωτέο ότι στη περιοχή μας υπάρχει προσδιορισμένη θέση εγκατάστασης αναμεταδοτών.

    Με εκτίμηση,
    Απόστολος Γκούμας
    Πρόεδρος Τ.Κ. Πετριών

  • 6 Μαρτίου 2018, 13:40 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΑΤΣΗΣ

    ΔΙΑΜΕΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΞΕΧΩΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ,ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ <>, ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΜΠΟΜΠΗΣ. ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ. ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ COSMOTE TV ‘H THN NOVA. ΤΗΝ ΕΡΤ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕΣΩ ΔΕΗ. ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ή ΟΧΙ. ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΩΡΕΑΝ.
    ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ. ΘΑ ΒΑΠΤΙΣΤΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΚΤΛ.

  • 2 Μαρτίου 2018, 18:54 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΥΨΥΛΗΣ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ(DIGEA,NOVA,COSMOTE ΚΤΛ)ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ.
    ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ Π.Χ. Η ΕΤ3 ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΧΕΔΟΝ 15 ΧΡΟΝΙΑ! ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ..
    ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΑ ΥΨΥΛΗΣ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΗΔΗ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΚΟΜΗ.

  • 2 Μαρτίου 2018, 12:41 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΦΑΛΟΥΔΗΣ

    Κύριοι
    διαμένουμε στην Άνω Πολύδροσο στα 800μ υψόμετρο . Εδώ και εικοσιπέντε χρόνια δεν υπάρχει κάλυψη είτε τηλεοπτική , είτε ραδιοφωνική λόγω της ιδιομορφίας και το ανάγλυφο της περιοχής . Ελπίζω με το μήνυμα μου αυτό να ενεργοποιηθούν διεργασίες ανάπτυξης ικανοποιητικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών δικτύων. Είναι δύσκολη συνήθεια η έλλειψη ενημέρωσης και επικοινωνίας .
    Επί προσθέτως σας αναφέρω , ότι ούτε σύγχρονο τηλεφωνικό δίκτυο υπάρχει στην περιοχή μας . Αυτό είναι εύκολο να το διαπιστώσετε .
    Ευχαριστώ για τον χώρο που μου προσφέρατε
    Με εκτίμηση
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΦΑΛΟΥΔΗΣ

  • 28 Φεβρουαρίου 2018, 10:40 | ΜΠΑΜΠΗΣ

    Δικαιούχες πρέπει να είναι όλες οι ηλεκτροδοτούμενες κατοικίες διότι οι ιδιοκτήτες τους καταβάλλουν το τέλος υπέρ της ΕΡΤ ανεξαρτήτως εάν είναι μόνιμοι κάτοικοι ή επισκέπτονται αυτές κατά διαστήματα.