• Σχόλιο του χρήστη 'Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος' | 20 Μαΐου 2016, 13:03
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά:  

    Διαβάζοντας πολύ προσεκτικά το κείμενο του σχεδίου, έχουμε τα παρατηρήσουμε τα κάτωθι προκειμένου να τα λάβετε υπ’όψιν σας ούτως ώστε, τουλάχιστον τα άρθρα που αφορούν στην αρτοποιητική νομοθεσία να είναι συμβατά και με το Ν. 3526/2007 στον οποίο γίνεται μνεία αλλά και στις κοινοτικές διατάξεις . Άρθρο 2. ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ Στον τίτλο του άρθρου πρέπει να προστεθούν οι όροι άρτος-αρτοπαρασκεύασμα- αρτοσκεύασμα), λόγω του ότι περιγράφονται αναλυτικά ακολούθως του κειμένου. Ως προς τους ορισμούς που περιγράφονται, ουδεμία παρατήρηση μπορούμε να κάνουμε διότι αυτά προβλέπονται και στο Ν. 3526/2007 αλλά και στον κώδικα τροφίμων και ποτών. Επισημαίνουμε όμως ότι: Στον όρο «φρέσκος άρτος» ή «φρέσκο αρτοπαρασκεύασμα» έχει παραλειφθεί η εκ του Νόμου 3526/2007 γγ) περίπτωση και η οποία πρέπει να συμπεριληφθεί προς αποφυγή παρερμηνείας του νόμου ότι: Παράγονται με έψηση ζύμης, η οποία δεν έχει υποβληθεί σε κατάψυξη, βαθεία κατάψυξη ή ανάλογη διαδικασία που αποσκοπεί στην συντήρησή της για μακρά διάρκεια και διακόπτει τη διαδικασία παραγωγής του άρτου ή του αρτοπαρασκευάσματος Ως προς την παρασκευή του άρτου, επίσης δεν παρατηρείται κάποια ασάφεια, αναφέρονται όμως συγκεκριμένα βάρη, τα οποία έχουν καταργηθεί με το Ν. 4254/2014. Συνεπώς, δεν επιτάσσονται συγκεκριμένα βάρη όπως με το Ν. 3526/2007. Τέλος, στο κείμενο αλλά και στην νομοθεσία που παρατίθεται στο τέλος του άρθρου αυτού, γίνεται μνεία σε αγορανομικές διατάξεις οι οποίες έχουν καταργηθεί και κωδικοποιηθεί- συμπεριληφθεί στους κανόνες ΔΙΕΠΠΥ.