- Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.(ΕΡΤ ΑΕ) - http://www.opengov.gr/ert -

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟΥ ΝΕΡΙΤ Α.Ε.
Η ΝΕΡΙΤ, σύμφωνα με τον ιδρυτικό της νόμο (παρ. 1 του άρθρου 15 του 4173/2013), προσλαμβάνει το προσωπικό της, μεταξύ άλλων, με συμβάσεις εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, μετά από δημοσίευση προκήρυξης και τήρηση των αρχών της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ισότητας, σύμφωνα με την ισχύουσα κάθε φορά νομοθεσία.

Ο καθορισμός των κλάδων και των ειδικοτήτων, όπως περιγράφεται στη συνέχεια, βασίζεται αφενός στον προσδιορισμό των ειδικοτήτων του δημοσίου τομέα κατά το Π.Δ.50/2001 (όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει), αφετέρου στις εγνωσμένες ανάγκες λειτουργίας ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού ραδιοτηλεοπτικού – διαδικτυακού – πολιτιστικού δημοσίου φορέα.

Ακολουθεί δε τους περιορισμούς και τις κατευθύνσεις του Ν.2190/94, σχετικά με τη διαδικασία πρόσληψης (εντός ή εκτός ΑΣΕΠ) των διαφόρων ειδικοτήτων.

Συγκεκριμένα, για τους κλάδους διοίκησης – διαχείρισης, πληροφορικής και τεχνικού προβλέπεται διαδικασία πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, όπως ορίζεται στις διατάξεις των κεφαλαίων Α΄, Β΄ και Γ΄ του ως άνω νόμου.
Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το εδ. η΄ της παρ. 2 του άρθρου 14 του ιδίου νόμου, δεν υπάγονται στις διατάξεις των προηγουμένων κεφαλαίων οι καλλιτέχνες και οι δημοσιογράφοι, για του οποίους θα ακολουθηθεί διαδικασία πρόσληψης εκτός ΑΣΕΠ, η οποία θα διενεργηθεί από την εταιρία, σύμφωνα πάντα με τις προαναφερόμενες αρχές.