- Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.(ΕΡΤ ΑΕ) - http://www.opengov.gr/ert -

Άρθρο 25: Διεύθυνση Λειτουργίας

Τη Διεύθυνση Λειτουργίας συγκροτούν οι ακόλουθες υπηρεσιακές μονάδες, των οποίων οι αρμοδιότητες περιγράφονται κάτω από τον τίτλο τους:
1.Τμήμα Εσωτερικής Τηλεοπτικής Παραγωγής
Το Τμήμα έχει την ευθύνη της τεχνικής υποστήριξης με κάθε τρόπο του συνόλου των εσωτερικών τηλεοπτικών παραγωγών της ΝΕΡΙΤ-ΑΕ.
Οι αρμοδιότητες του Τμήματος είναι η τεχνική υποστήριξη της παραγωγής του τηλεοπτικού προγράμματος και η ευθύνη για το άρτιο τεχνικό και αισθητικό αποτέλεσμα αυτού, η διαχείριση και λειτουργία των τηλεοπτικών στούντιο, η πρόβλεψη εφεδρικών συστημάτων, η κάλυψη έκτακτων γεγονότων και καταστάσεων, η υποστήριξη της ροής του προγράμματος, επιδιορθώσεις βλαβών και προβλημάτων, ο τεχνικός ποιοτικός έλεγχος και η εγκατάσταση, ο έλεγχος και η συντήρηση του εξοπλισμού παραγωγής. Ο διαδραστικός έλεγχος της ποιότητας του προγράμματος μέσω δράσεων πληθοπορισμού και ειδικών διακτυακών εφαρμογών που είναι προσβάσιμες με πολλαπλούς τρόπους.

2. Τμήμα Εσωτερικής Ραδιοφωνικής Παραγωγής
Το Τμήμα έχει την ευθύνη της τεχνικής υποστήριξης με κάθε τρόπο του συνόλου των εσωτερικών ραδιοφωνικών παραγωγών της ΝΕΡΙΤ-ΑΕ.
Οι αρμοδιότητες του Τμήματος είναι η τεχνική υποστήριξη της παραγωγής του ραδιοφωνικού προγράμματος και η ευθύνη για το άρτιο τεχνικό και αισθητικό αποτέλεσμα αυτού, η διαχείριση και λειτουργία των ραδιοφωνικών στούντιο, η πρόβλεψη εφεδρικών συστημάτων, η κάλυψη έκτακτων γεγονότων και καταστάσεων, η υποστήριξη της ροής του προγράμματος, επιδιορθώσεις βλαβών και προβλημάτων, ο τεχνικός ποιοτικός έλεγχος και η εγκατάσταση, ο έλεγχος και η συντήρηση του εξοπλισμού παραγωγής. Ο διαδραστικός έλεγχος της ποιότητας του προγράμματος μέσω δράσεων πληθοπορισμού και ειδικών διακτυακών εφαρμογών που είναι προσβάσιμες με πολλαπλούς τρόπους.
3.Τμήμα Εξωτερικών Μεταδόσεων
Οι αρμοδιότητες του Τμήματος είναι η κάλυψη προγραμμάτων σε εξωτερικούς χώρους, η τηλεοπτική ή ραδιοφωνική κάλυψη πολιτικών, πολιτιστικών ή άλλων γεγονότων και αθλητικών διοργανώσεων, η εν γένει κάλυψη της καθημερινής ειδησεογραφίας και των αναγκών των ενημερωτικών εκπομπών.
4. Τμήμα Δικτύου Εκπομπής
Οι αρμοδιότητες του τμήματος είναι η εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση του Δικτύου Εκπομπής (κέντρα εκπομπής, πομποί, κεραίες, αναμεταδότες, συστήματα επίγειας και δορυφορικής μετάδοσης), ο ποιοτικός έλεγχος της Εκπομπής, η εκπόνηση μελετών σχετικών με τη βελτίωση της διανομής και μετάδοσης σήματος, η παροχή υπηρεσιών δικτύου εκπομπής της ΝΕΡΙΤ-ΑΕ προς τρίτους και η ευθύνη εξασφάλισης πανελλαδικής κάλυψης και μετάδοσης σήματος εκτός Ελλάδος, Ο διαδραστικός έλεγχος της ποιότητας του σήματος μέσω δράσεων πληθοπορισμού και ειδικών διακτυακών εφαρμογών που είναι προσβάσιμες με πολλαπλούς τρόπους.
5. Τμήμα Υποδομών
Οι αρμοδιότητες του Τμήματος είναι η οργάνωση της συντήρησης όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου της ΝΕΡΙΤ Α.Ε., η εποπτεία εκτέλεσης των συντηρήσεων και ο προγραμματισμός, η επίβλεψη και η υλοποίηση των κάθε είδους οικοδομικών, ηλεκτρολογικών ή μηχανολογικών, μελετών, αδειοδοτήσεων, εργασιών και έργων, καθώς και η αξιολόγηση των αναγκών πραγματοποίησης βελτιώσεων των ήδη υπαρχουσών κτηριακών ή Η/Μ εγκαταστάσεων ή της κατασκευής νέων.
6. Γραμματεία
Η αρμοδιότητα της γραμματείας είναι η γραμματειακή υποστήριξη της Διεύθυνσης, η συγκέντρωση και διαχείριση όλων των στοιχείων που αφορούν τη λειτουργία της και η παρακολούθηση της διαμόρφωσης των δεικτών – κλειδιών στοχοθέτησης.