- Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.(ΕΡΤ ΑΕ) - http://www.opengov.gr/ert -

Άρθρο 13: Διεύθυνση Τηλεόρασης

Τη Διεύθυνση Τηλεόρασης συγκροτούν οι ακόλουθες υπηρεσιακές μονάδες, των οποίων οι αρμοδιότητες περιγράφονται κάτω από τον τίτλο τους.
1. Τμήμα Ενημερωτικών Εκπομπών & Ειδήσεων
Στις αρμοδιότητές του εμπίπτουν ο σχεδιασμός, η αξιολόγηση, η κοστολόγηση, η παραγωγή, η παρουσίαση και η σκηνοθεσία όλων των τηλεοπτικών Δελτίων Ειδήσεων (σύντομων και αναλυτικών), των τηλεοπτικών αθλητικών προγραμμάτων – γεγονότων και των τηλεοπτικών ενημερωτικών εκπομπών και η κάλυψη της έκτακτης επικαιρότητας μέσω έκτακτων ενημερωτικών αφιερωμάτων.
2. Τμήμα Σχεδιασμού & Παραγωγής
Οι αρμοδιότητες του Τμήματος είναι ο σχεδιασμός, η αξιολόγηση, η κοστολόγηση, η παραγωγή, η σκηνοθεσία του τηλεοπτικού προγράμματος και της εν γένει τηλεοπτικής παραγωγής της ΝΕΡΙΤ-ΑΕ, η μετάφραση – υποτιτλισμός του ξενόγλωσσου τηλεοπτικού προγράμματος, η προσβασιμότητα για τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), η οργάνωση παραγωγής των εσωτερικών τηλεοπτικών παραγωγών και των συμπαραγωγών, η αξιολόγηση και κοστολόγηση της προμηθευόμενης τηλεοπτικής παραγωγής τρίτων, οι διεθνείς τηλεοπτικές συμπαραγωγές, καθώς και η προώθηση της τηλεοπτικής παραγωγής της ΝΕΡΙΤ-ΑΕ σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.
3. Τμήμα Διεθνούς Προγράμματος
Οι αρμοδιότητες του τμήματος είναι ο σχεδιασμός ελληνικού και ξενόγλωσσου τηλεοπτικού προγράμματος, η μέριμνα για την κάλυψη των αναγκών και την προβολή των δραστηριοτήτων των ελληνικών κοινοτήτων του εξωτερικού με τηλεοπτικά προγράμματα, η μέριμνα για την κάλυψη των αναγκών και την προβολή των δραστηριοτήτων των πολιτών άλλων χωρών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα με τηλεοπτικά προγράμματα.
4. Τμήμα Σύνθεσης, Ροής & Ποιοτικού Ελέγχου
Οι αρμοδιότητες του Τμήματος είναι η σύνθεση, ο ολικός ποιοτικός έλεγχος και η διαχείριση της ροής των τηλεοπτικών προγραμμάτων της ΝΕΡΙΤ Α.Ε.
5. Γραμματεία
Η αρμοδιότητα της γραμματείας είναι η γραμματειακή υποστήριξη της Διεύθυνσης, η συγκέντρωση και διαχείριση όλων των στοιχείων που αφορούν τη λειτουργία της και η παρακολούθηση της διαμόρφωσης των δεικτών – κλειδιών στοχοθέτησης.