Άρθρο 05: Γενικοί Διευθυντές & Διευθυντές

1.Οι Γενικοί Διευθυντές και Διευθυντές είναι εξειδικευμένα διοικητικά στελέχη που προΐστανται αυτοτελών τομέων δράσης και έχουν τη διοικητική ευθύνη των υπαγόμενων σε αυτούς υπηρεσιακών λειτουργιών. Οι Γενικοί Διευθυντές και Διευθυντές υπάγονται απευθείας στον Πρόεδρο Δ.Σ. & Διευθύνοντα Σύμβουλο, εκτός εάν οριστεί διαφορετικά από τα αρμόδια όργανα της ΝΕΡΙΤ ΑΕ. Επιλέγονται είτε από το προσωπικό της επιχείρησης, είτε από την αγορά εργασίας. Η πρόσκληση και η υποβολή υποψηφιοτήτων πραγματοποιείται μέσω ελεύθερα προσβάσιμης διαδικτυακής εφαρμογής. Η αξιολόγηση και όλα τα βιογραφικά των επιλεγέντων δημοσιεύονται στον δικτυακό τόπο της ΝΕΡΙΤ ΑΕ
2.Το διοικητικό συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. δύναται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3429/2005 άρθρο 13, παρ.6, να στελεχώνει τις θέσεις Γενικοί Διευθυντών και Διευθυντών που προβλέπονται στο οργανόγραμμα της εταιρίας, επιλέγοντας είτε από το προσωπικό της επιχείρησης είτε εκτός αυτού, με σύναψη σύμβασης ορισμένου χρόνου μέχρι τριετούς διάρκειας.

  • 4 Δεκεμβρίου 2013, 12:57 | Γ.Α
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Νομίζω πως πρέπει να αναθεωρήσετε το όριο της 3ετούς σύμβασης.
    Θεωρώ πως πρέπει να υπάρχει ετήσια αξιολόγηση πεπραγμένων του κάθε Γεν. Δ/ντη ή Διευθυντή.
    Ετσι θα μπορείτε να αλλάζετε τους «μη επαρκείς» και να κρατάτε για πολύ περισσότερο τους Άξιους που πηγαίνουν την εταιρία μπροστά.
    Ενα άξιο στέλεχος που συνεργάζεται άριστα με όλες τις δομές της εταιρίας και είναι αποτελεσματικός γιατί να μην μπορεί να μείνει στη θέση του για 5 ή για 10 χρόνια?

    Επίσης, πρέπει να ληφθεί μέριμνα, ούτως ώστε αν ένας Δ/ντης επιλεγεί από το προσωπικό της ΝΕΡΙΤ και είχε σύμβαση αορίστου χρόνου, μετά την παύση του από Δ/ντής να μην χάνει τη δουλεία του.

    Οι αποδοχές των Γενικών Δ/ντών και Δ/ντών να ορίζονται από τον κανονισμό, και να είναι κοινές, είτε πρόκειται για προσωπικό της Νεριτ, είτε για πρόσωπο που επιλέχθηκε απ’έξω.
    Ετσι δεν θα έχουμε στελέχη 2 ταχυτήτων, και ευνοϊκή μεταχείριση «φίλων»..