Άρθρο 22: Πειθαρχικές Ποινές

22.1 Οι πειθαρχικές ποινές είναι σε κάθε περίπτωση ανάλογες με τη βαρύτητα του διαπιστωμένου πειθαρχικού παραπτώματος, λαμβανομένων υπόψη των εκάστοτε ειδικών συνθηκών και περιστάσεων υπό τις οποίες τελέστηκε αυτό.
22.2 Κανείς δεν διώκεται για δεύτερη φορά, για το ίδιο πειθαρχικό παράπτωμα για το οποίο ήδη έχει κριθεί.
22.3 Για την ίδια πράξη επιβάλλεται μια ποινή, ακόμη και αν η πράξη αυτή περιέχει τα στοιχεία περισσότερων του ενός πειθαρχικών παραπτωμάτων.
22.4 Στην περίπτωση που συνεκδικάζονται περισσότερα του ενός πειθαρχικά παραπτώματα, επιβάλλεται μια πειθαρχική ποινή κατά συγχώνευση.
22.5 Οι προβλεπόμενες ποινές επιβάλλονται με σκοπό τη διασφάλιση της πειθαρχίας στις σχέσεις των Εργαζομένων, την προστασία των συμφερόντων της Εταιρίας και την διασφάλιση της νομιμότητας. Ο καταλογισμός κάθε ποινής γίνεται από το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο και επιβάλλεται με πράξη τού Προέδρου όταν καταστεί τελεσίδικη.
22.6 Οι πειθαρχικές ποινές είναι: α. Γραπτή παρατήρηση, β. Γραπτή επίπληξη γ.Πρόστιμο ίσο με τις αποδοχές μιας ημέρας μέχρι τις αποδοχές δύο (2) μηνών. δ. Προσωρινή παύση μέχρι έξι (6) μήνες με πλήρη στέρηση των αποδοχών.
Όλες οι πειθαρχικές ποινές επιβάλλονται με τις διαδικασίες τού παρόντος Κανονισμού.
22.7 Αν επιβληθεί πειθαρχική ποινή σε Εργαζόμενο, η Διοίκηση δικαιούται να επανεξετάσει την παραμονή του ή μη σε τυχόν θέση ευθύνης την οποία κατέχει.