Άρθρο 18: Αυξημένη υποχρέωση διαφάνειας και λογοδοσίας

18.1 Σύμφωνα προς τα σύγχρονα πρότυπα, ο σκοπός της Εταιρίας διευρύνεται και δημιουργείται ένας σύγχρονος ευρωπαϊκός ραδιοτηλεοπτικός – διαδικτυακός – πολιτιστικός δημόσιος φορέας. Η Εταιρία επεκτείνει τις υπηρεσίες της και προσφέρει έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση προσαρμοσμένη στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας.
18.2 Η διαφάνεια και η λογοδοσία αποτελούν βασικά στοιχεία των δημοκρατικών δομών. Η Εταιρία εκπληρώνοντας την αποστολή παροχής της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας, με την οργάνωση, εκμετάλλευση και λειτουργία τηλεοπτικών, διαδικτυακών και ραδιοφωνικών σταθμών, καθώς και την παροχή κάθε είδους οπτικοακουστικής υπηρεσίας συμβάλλει στην ενημέρωση, μόρφωση και ψυχαγωγία του κοινού χωρίς την επιδίωξη απόκτησης κέρδους.Η Εταιρία ως ανεξάρτητος φορέας, μη υποκείμενος σε έλεγχο από άλλους φορείς εξουσίας είτε πολιτικά κόμματα εγγυάται την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης. Προς την εκπλήρωση των ανωτέρω σκοπών όλοι οι εργαζόμενοι της Εταιρίας, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, υποχρεούνται να μεριµνούν για την εφαρμογή των αρχών της χρηστής διοίκησης, της αποτελεσματικότητας, της διαφάνειας και της λογοδοσίας. Η παραβίαση της ως άνω υποχρέωσης αποτελεί σοβαρότατο πειθαρχικό παράπτωμα.
18.3 Η Εταιρία κατά την ελεύθερη διακριτική της ευχέρεια ανά διαστήματα δύναται να αναζητά και να εφαρμόζει μηχανισμούς διαφάνειας και λογοδοσίας, συμπεριλαμβανομένης μιας πιο ανοιχτής και σαφούς διαδικασίας για την υποβολή και εξέταση καταγγελιών και για τη διενέργεια ερευνών όταν κρίνεται αναγκαίο. Η Εταιρία αναλαμβάνει σαφείς δεσμεύσεις για το σεβασμό των δικαιωμάτων, την προστασία και την ευημερία των Εργαζομένων.

  • 12 Δεκεμβρίου 2013, 16:23 | troikanos
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Αυτές οι μπαρούφες περί αυξημένης διαφάνειας και λογοδοσίας αφορούν μόνο τους ανθρώπους που θα περάσουν μέσω ΑΣΕΠ. Όλα τα υπόλοιπα τρωκτικά που θα μπουν από το παράθυρο δεν υπάγονται στον κανονισμό σύμφωνα με το φασιστικό άρθρο 2. Η κυβέρνηση γνωρίζει τι σκαρώνετε;

  • 3 Δεκεμβρίου 2013, 22:54 | Filip
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Οι αναρτήσεις στη Διαύγεια οφείλουν να είναι συμπληρωμένες σωστά με πλήρη μεταδεδομένα, καθώς και να περιλαμβάνουν περιγραφικούς τίτλους, ώστε να διευκολύνεται ο έλεγχος από τους πολίτες. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον χώρος για αναρτήσεις με τίτλο «Απόφαση ΔΣ» ή «Δαπάνη». Επίσης δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο pdf της απόφασης να είναι δακτυλογραφημένο (μορφή κειμένου) και όχι φωτοτυπημένο (μορφή εικόνας).