- Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.(ΕΡΤ ΑΕ) - http://www.opengov.gr/ert -

Άρθρο 04: Διαδικασία Αξιολόγησης

4.1 Τουλάχιστον μία φορά κατ’ έτος συντάσσεται Έκθεση Αξιολόγησης για κάθε Εργαζόμενο της Εταιρίας με βάση συγκεκριμένο σύστημα αξιολόγησης.
4.2 Τα κριτήρια αξιολόγησης του εργαζομένου είναι σχετικά με την ευσυνειδησία και την επάρκεια στην εκτέλεση εργασίας, την ποιοτική και ποσοτική απόδοση και την εν γένει εργασιακή του συμπεριφορά.
4.3 Για τους Προϊσταμένους αποτελεί πρόσθετο κριτήριο η ηγετική τους ικανότητα για την υποκίνηση των παραγωγικών ικανοτήτων των υφισταμένων τους, η ορθότητα της αξιολόγησης των υφισταμένων τους, όπως προκύπτει από τα Δελτία Αξιολόγησης που συντάσσουν, καθώς και η αποτελεσματικότητα που επιδεικνύουν στην επίλυση προβλημάτων για την ανάπτυξη – επίτευξη των στόχων του τομέα ευθύνης τους.
4.4. Το Σύστημα Αξιολόγησης περιλαμβάνει ως κριτήρια την απόδοση, όπως αυτή μετράται με βάση το βαθμό επιτυχούς ή μη υλοποίησης της στοχοθεσίας, τις διοικητικές και τεχνικές ικανότητες δεξιότητες για τα συγκεκριμένα καθήκοντα και τη συμπεριφορά στην υπηρεσία. Η αξιολόγηση βάσει των κριτηρίων αυτών θα γίνεται ετησίως με την συμπλήρωση ετησίως Ατομικού Δελτίου Αξιολόγησης. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβούλιου κατόπιν εγκρίσεως του Εποπτικού Συμβουλίου καθορίζονται αναλυτικά τα κριτήρια και οι διαδικασίες εφαρμογής του συστήματος αξιολόγησης των υπάλληλων σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.
4.5 Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα λαμβάνονται υπόψη και για την κατάρτιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των Εργαζομένων.