- Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.(ΕΡΤ ΑΕ) - http://www.opengov.gr/ert -

Άρθρο 03: Προσλήψεις – Τοποθετήσεις

3.1 Οι αποφάσεις που αφορούν σε θέματα προσλήψεων ή / και τοποθετήσεων (όπως προγραμματισμός, διαδικασία, αναγκαία προσόντα, εξετάσεις και αξιολόγηση υποψηφίων κτλ) λαμβάνονται από τη Διοίκηση τηρουμένων των αρχών της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ισότητας, σύμφωνα με το νόμο, τις ανάγκες και τις εσωτερικές διαδικασίες τής Εταιρίας και το παρόν άρθρο.
3.2 Στα πλαίσια των αρχών της διαφάνειας και αξιοκρατίας η Εταιρία θα προσλαμβάνει το πάσης φύσεως προσωπικό της, ακόμα και αυτό που υπάγεται στις εξαιρέσεις του ν. 2190/1994 (π.χ. δημοσιογράφους, καλλιτέχνες για εργασία που προσιδιάζει στην ιδιότητά τους) με συμβάσεις αορίστου ή ορισμένου χρόνου, μετά από δημοσίευση προκήρυξης σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.
3.3 Το οργανόγραμμα και γενικά η οργάνωση της λειτουργίας τής Εταιρίας καθορίζεται από τη Διοίκηση.
Οι τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης θα γίνονται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο νόμο.
H επιλογή προισταμένων Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων και Τμημάτων θα γίνεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
3.5 Η Εταιρία μετά από πρόταση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου μπορεί να αναθέτει συγκεκριμένο έργο ή να αποδέχεται την παροχή ανεξάρτητων υπηρεσιών από φυσικό πρόσωπο ή κοινοπραξία φυσικών προσώπων, για την παραγωγή ή την παρουσίαση συγκεκριμένου ραδιοτηλεοπτικού ή διαδικτυακού προϊόντος, εφόσον το πρόσωπο με το οποίο συνάπτεται η σύμβαση είναι δημοσιογράφος, καλλιτέχνης κάθε ειδικότητας ή τεχνικός ή επιστήμονας υψηλής εκπαίδευσης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία,