Άρθρο 20 – Τεχνική ικανότητα

20.1. Στις περιπτώσεις που το αντικείμενο της προμήθειας είναι εξειδικευμένο και απαιτεί την ύπαρξη ειδικής εμπειρίας των υποψηφίων, η ΝΕΡΙΤ μπορεί να ζητήσει την απόδειξη της τεχνικής και επαγγελματικής ικανότητας των υποψηφίων. Στην περίπτωση αυτή, με την προκήρυξη του διαγωνισμού καθορίζεται πόσα και ποια από τα έγγραφα που αναφέρονται στο άρθρο 46 του Π.Δ. 60/2007 πρέπει να προσκομίσουν οι υποψήφιοι για την απόδειξη των δυνατοτήτων τους.
20.2. Είναι δυνατόν συμμετέχων σε διαγωνιστική διαδικασία της ΝΕΡΙΤ, να στηρίζεται στις τεχνικές δυνατότητες τρίτων φορέων, ασχέτως της νομικής φύσης των δεσμών του με αυτές (δάνεια εμπειρία). Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να αποδεικνύει στην ΝΕΡΙΤ ότι κατά την εκτέλεση της σύμβασης θα έχει στη διάθεσή του τους αναγκαίους πόρους, παραδείγματος χάριν, με την προσκόμιση της σχετικής δέσμευσης των φορέων αυτών ότι θα θέσουν στη διάθεσή του τους αναγκαίους πόρους.
Στην προκήρυξη αναφέρεται ο τρόπος απόδειξης τηςεπάρκειας του δανείζοντος φορέα και τα έγγραφα με τα αποδεικνύεται η δέσμευσή του έναντι της ΝΕΡΙΤ.
20.3. Κατά την κρίση για την τεχνική και επαγγελματική ικανότητα των υποψηφίων ελέγχεται μόνο η συνδρομή ή μη των κριτηρίων που έχουν τεθεί στην προκήρυξη, χωρίς αξιολόγηση αυτών.