- Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης - http://www.opengov.gr/ggee -

Άρθρο 52 Παραγραφή για την επιβολή κυρώσεων από Ε.Σ.Ρ.

 

1. Οι παραβάσεις των διατάξεων του παρόντος, του ν. 2328/1995 (Α’ 159), του ν. 2644/1998 (Α’ 233), του ν. 4339/2015 (Α’ 133) και κάθε άλλης διάταξης, που επισύρουν κυρώσεις, οι οποίες επιβάλλονται από το Ε.Σ.Ρ., υπόκεινται σε τριετή προθεσμία παραγραφής.
2. Η παραγραφή αρχίζει από την ημέρα διάπραξης της παράβασης. Σε περίπτωση που η υπόθεση αφορά ελεγχόμενο από το Ε.Σ.Ρ. πρόγραμμα, η παραγραφή αρχίζει από την ημέρα της τελευταίας μετάδοσης αυτού.
3. Η παραγραφή διακόπτεται από κάθε πράξη του Ε.Σ.Ρ., αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής άλλου κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή άλλης δημόσιας αρχής της Ελλάδας ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία αφορά στη διερεύνηση ή σε διαδικασίες που αφορούν τη συγκεκριμένη παράβαση. Στις περιπτώσεις αυτές, η παραγραφή διακόπτεται από την ημερομηνία κοινοποίησης της σχετικής πράξης στον ελεγχόμενο πάροχο υπηρεσιών μέσων επικοινωνίας.
4. Η παραγραφή αναστέλλεται για όσο χρονικό διάστημα πράξη ή απόφαση του Ε.Σ.Ρ, αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής άλλου κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή άλλης δημόσιας αρχής της Ελλάδας ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί αντικείμενο διαδικασίας που εκκρεμεί ενώπιον των δικαστηρίων.