- Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης - http://www.opengov.gr/ggee -

Άρθρο 43 Ρυθμίσεις για τους παρόχους περιεχομένου περιφερειακής εμβέλειας

 

1. Παρέχεται δικαίωμα στους παρόχους περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, περιφερειακής εμβέλειας, για καταβολή στον πάροχο δικτύου με την επωνυμία «ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΠΑΡΟΧΟΥ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ» και τον διακριτικό τίτλο «DIGEA ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ Α.Ε.» ποσοστού 50% της μηνιαίας αμοιβής, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος Φ.Π.Α., που του οφείλεται για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς και διανομής περιεχομένου περιφερειακής εμβέλειας και συμπληρωματικών υπηρεσιών, όπως αυτές εξειδικεύονται στις οικείες υπογραφείσες συμβάσεις, για πέντε (5) μήνες και ειδικότερα για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020 καθώς και για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021. Ο πάροχος δικτύου με τον διακριτικό τίτλο «DIGEA – ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ Α.Ε.» εκδίδει τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών για ποσό που ισούται με το ήμισυ της μηνιαίας αμοιβής του, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος Φ.Π.Α. Σε περίπτωση που ο πάροχος δικτύου με τον διακριτικό τίτλο «DIGEA – ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ Α.Ε.» έχει εκδώσει τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών με τη συνολική μηναία αμοιβή που του οφείλεται, εκδίδει πιστωτικό τιμολόγιο για το ήμισυ της μηνιαίας αμοιβής του, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος Φ.Π.Α.. Με την κατά τα ανωτέρω καταβολή, που πάντως πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός της εκάστοτε ταχθείσας στις οικείες συμβάσεις προθεσμίας, εξαντλείται η υποχρέωση του παρόχου περιεχομένου έναντι του παρόχου δικτύου με τον διακριτικό τίτλο «DIGEA – ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ Α.Ε.» για την παροχή των υπηρεσιών του τελευταίου κατά τη διάρκεια καθενός εκ των προαναφερθέντων μηνών και ο πάροχος δικτύου με τον διακριτικό τίτλο «DIGEA – ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ Α.Ε.» δεν έχει οιαδήποτε περαιτέρω αξίωση έναντι του παρόχου περιεχομένου για την παροχή των υπηρεσιών του.

2. Στον πάροχο δικτύου με τον διακριτικό τίτλο «DIGEA – ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ Α.Ε.» παρέχεται το ευεργέτημα της απομείωσης βεβαιωμένων φορολογικών οφειλών κάθε είδους προς το Ελληνικό Δημόσιο, ισόποσης με τη μη καταβληθείσα μηνιαία αμοιβή, για τους μήνες που αναφέρονται στην παρ. 1, ανά μήνα, από παρόχους περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης περιφερειακής εμβέλειας.

3. Κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Νοεμβρίου 2020 έως και την 30η Απριλίου 2021 αναστέλλεται το δικαίωμα του παρόχου δικτύου με τον διακριτικό τίτλο «DIGEA – ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ Α.Ε.» να περιορίζει την ποιότητα εκπομπής ψηφιακού σήματος, καθώς και να προβαίνει σε προσωρινή αναστολή ή οριστική διακοπή παροχής υπηρεσιών λόγω οφειλών σε παρόχους περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης περιφερειακής εμβέλειας, οι οποίοι έχουν κάνει χρήση του δικαιώματος της παρ. 1 για το ως άνω χρονικό διάστημα των πέντε (5) μηνών.