Άρθρο 35 Καθορισμός τρόπου υπολογισμού και καταλογισμού του οικονομικού ανταλλάγματος και διαδικασία επιστροφής εγγυητικών επιστολών – Αντικατάσταση παρ. 2 άρθρου 52 ν. 4779/2021

 

Στην παρ. 2 του άρθρου 52 του ν. 4779/2021 (Α’ 27), στο πρώτο εδάφιο συμπληρώνονται οι παραπεμπόμενες διατάξεις, προστίθεται νέο δεύτερο εδάφιο και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:
«2. Οι υποχρεώσεις των παρ. 7 και 7Α του άρθρου 9 του ν. 2644/1998 (Α’ 233) αφορούν και τις ήδη λειτουργούσες επιχειρήσεις παροχής συνδρομητικών υπηρεσιών, οι οποίες οφείλουν να υποβάλλουν αναλυτική δήλωση στο Ε.Σ.Ρ. για τα κανάλια που μεταδίδουν εντός τριών (3) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, μετά από πρόταση της Ε.Ε.Τ.Τ. και σύμφωνη γνώμη του Ε.Σ.Ρ., καθορίζονται:
α) ο τρόπος υπολογισμού και καταλογισμού του οικονομικού ανταλλάγματος που προβλέπεται στις περ. α΄ και β΄ της παρ. 7 του ν. 2644/1998 και οφείλει να καταβάλλει ετησίως ο πάροχος, η διαδικασία συμψηφισμού και διακανονισμού ήδη καταβληθέντος για την απόκτηση ή ανανέωση άδειας οικονομικού ανταλλάγματος και οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια για την εφαρμογή των ισχυουσών διατάξεων,
β) ο τρόπος και η διαδικασία επιστροφής των ήδη κατατεθειμένων εγγυητικών επιστολών στις ως άνω επιχειρήσεις και αντικατάστασης αυτών με νέες, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.