Άρθρο 30 Παράλληλη απασχόληση δημοσιογράφων της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και του Α.Π.Ε.-Μ.Π.Ε. Α.Ε.- Αντικατάσταση παρ. 3 άρθρου 55 ν. 4339/2015

 

Η παρ. 3 του άρθρου 55 του ν. 4339/2015 (Α΄ 133) αντικαθίσταται ως εξής:
«3. Οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι υπηρετούν στη Γ.Γ.Ε.Ε., καθώς και οι δημοσιογράφοι και οι καλλιτεχνικές ειδικότητες της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Α.Ε. με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, δύνανται να απασχολούνται παράλληλα με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ή παροχής υπηρεσιών ή έργου αποκλειστικά σε μη ομοειδή έντυπα, ηλεκτρονικά ή διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης του ιδιωτικού τομέα.».

  • 14 Σεπτεμβρίου 2022, 15:23 | ΕΣΗΕΠΗΝ

    Στο άρθρο 30 θα πρέπει να διευρυνθεί η δυνατότητα παράλληλης απασχόλησης και σε άλλους δημοσιογράφους πέραν της Γ.Γ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, της ΕΡΤ ΑΕ και της ΑΠΕ – ΜΠΕ ΑΕ. Προτείνουμε η διάταξη να αναδιατυπωθεί ως εξής : «3. Οι δημοσιογράφοι οι οποίοι υπηρετούν στη Γ.Γ.Ε.Ε, οι δημοσιογράφοι και οι καλλιτεχνικές ειδικότητες της ΕΡΤ ΑΕ και της ΑΠΕ – ΜΠΕ ΑΕ, καθώς επίσης και όλων των φορέων που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 22 του ν.4335/2015 με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, δύνανται να απασχολούνται παράλληλα με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ή παροχής υπηρεσιών ή έργου αποκλειστικά σε μη ανταγωνιστικά έντυπα, ηλεκτρονικά ή διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης του ιδιωτικού τομέα».

  • Στο άρθρο 30 θα πρέπει να διευρυνθεί η δυνατότητα παράλληλης απασχόλησης και σε άλλους δημοσιογράφους πέραν της Γ.Γ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, της ΕΡΤ ΑΕ και της ΑΠΕ – ΜΠΕ ΑΕ. Προτείνουμε η διάταξη να αναδιατυπωθεί ως εξής : «3. Οι δημοσιογράφοι οι οποίοι υπηρετούν στη Γ.Γ.Ε.Ε, οι δημοσιογράφοι και οι καλλιτεχνικές ειδικότητες της ΕΡΤ ΑΕ και της ΑΠΕ – ΜΠΕ ΑΕ, καθώς επίσης και όλων των φορέων που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 22 του ν.4335/2015 με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, δύνανται να απασχολούνται παράλληλα με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ή παροχής υπηρεσιών ή έργου αποκλειστικά σε μη ανταγωνιστικά έντυπα, ηλεκτρονικά ή διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης του ιδιωτικού τομέα».