Άρθρο 4 – Συγχώνευση Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

1. Το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το οποίο ιδρύθηκε με την παρ. 2 περίπτωση α του άρθρου 4 του ν. 2557/1997 (Α΄271), συγχωνεύεται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, νπιδ, το οποίο ιδρύθηκε με την παρ. 1 του ίδιου άρθρου. Το σκοπό του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υπηρετεί στο εξής το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο οποίο περιέρχεται, εκ του νόμου και χωρίς άλλη διατύπωση, η κυριότητα και κάθε άλλο δικαίωμα επί της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Μουσείου και ιδίως επί των κάθε είδους συλλογών, βιτρινών, προθηκών κ.λπ.. Το αρχείο του Μουσείου περιέρχεται επίσης στο Φεστιβάλ.

2. Η Διοικούσα Επιτροπή του Μουσείου καταργείται και λήγει η θητεία των μελών της.

3. Το τακτικό προσωπικό του Μουσείου μεταφέρεται αυτοδικαίως με την ίδια σχέση εργασίας στο Φεστιβάλ, και καταλαμβάνει αντίστοιχες κατά κατηγορία, βαθμό και ειδικότητα κενές οργανικές, για τις οποίες κατέχει τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα και αν δεν υπάρχουν, προσωποπαγείς θέσεις που συνιστώνται με την πράξη μεταφοράς.

4. Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού ρυθμίζεται κάθε άλλο θέμα σχετικό με τη συγχώνευση του Μουσείου και ειδικότερα με τον προϋπολογισμό, το  προσωπικό, τη θητεία και τα καθήκοντα του Διευθυντή του Μουσείου, με την εξασφάλιση των αναγκαίων οργανωτικών ή άλλων προϋποθέσεων για την αποτελεσματική υπηρέτηση του σκοπού του Μουσείου από το Φεστιβάλ, με το αρχείο του Μουσείου.