Diavgeia

Το Πρόγραμμα Δι@ύγεια

Το πρόγραμμα Διαύγεια εισάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την υποχρέωση ανάρτησης όλων των πράξεων των κυβερνητικών και διοικητικών οργάνων στο Διαδίκτυο.

Ο Πολίτης μπορεί να έχει πρόσβαση, από ένα σημείο, στο σύνολο των νόμων και αποφάσεων που εκδίδουν τα κυβερνητικά όργανα, οι φορείς του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι Ανεξάρτητες Αρχές καθώς και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, μέσω του προγράμματος «Δι@ύγεια», το οποίο συντονίζει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Περισσότερα »
Nόμος για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Ο Nόμος για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Στις 24 Μαΐου ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων ο νόμος για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Ο νόμος αποτελεί το θεσμικό πλαίσιο βάσει του οποίου θα οργανωθεί και θα απλοποιηθεί η σχέση της δημόσιας διοίκησης με τους πολίτες και τις επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας τις Νέες Τεχνολογίες και την Πληροφορική.

O νέος νόμος υπόσχεται εξοικονόμηση μέχρι 4 δις ευρώ, καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και μείωση της διαφθοράς ενώ συμπεριλαμβάνει και χρονοδιάγραμμα με «δράσεις άμεσης προτεραιότητας».

Περισσότερα »
illegalsigns.gov.gr

Xωρίς παράνομες διαφημιστικές πινακίδες

Έχουμε την βούληση να προστατέψουμε το αναφαίρετο δικαίωμα σου να απολαμβάνεις τον δημόσιο χώρο και να κυκλοφορείς σε αυτόν με ασφάλεια. Η διαδικτυακή σελίδα «χωρίς παράνομες διαφημιστικές πινακίδες» δημιουργήθηκε κατόπιν εντολής και με την άμεση επίβλεψη του Πρωθυπουργού και αποτελεί μέρος των δράσεων των συναρμόδιων υπουργείων για την οδική ασφάλεια.

Μέσα από αυτή την σελίδα μπορείς με την συμμετοχή σου να συμβάλλεις αποφασιστικά στην αποξήλωση των επικίνδυνων παράνομων διαφημιστικών πινακίδων.

illegalsigns.gov.gr »
my-greece.gr

My-Greece.gr

Φτιάξε την Ελλάδα με τα δικά σου χρώματα και φώτισέ τη με τη δική σου εμπειρία!

Είναι η καινούρια διαδικτυακή καμπάνια του ΕΟΤ..

"...στην οποία δημιουργός και πρωταγωνιστής μπορείς να είσαι εσύ! Μπες στο my-greece.gr και ανέβασε αγαπημένες φωτογραφίες και video από το δικό σου αξέχαστο ταξίδι στη χώρα μας..."

My-Greece.gr »
digitalgreece2020

Φόρουμ “Ψηφιακή Ελλάδα 2020”

To φόρουμ “Ψηφιακή Ελλάδα 2020” είναι ένας μόνιμος μηχανισμός διαβούλευσης και παραγωγής προτάσεων πολιτικής για τις ΤΠΕ και την εφαρμογή τους σε κρίσιμους τομείς που θα χαρακτηρίζουν την Ψηφιακή Ελλάδα του 2020.
Αποτελεί ένα μηχανισμό για την αναπτυξιακή αξιοποίηση των ΤΠΕ που θα λειτουργεί μέσα από ανοικτές συναντήσεις που οργανώνονται από τους συμμετέχοντες της κάθε ομάδας και βασίζεται στη συμμετοχή ενεργών πολιτών από τις επιχειρήσεις, την εκπαίδευση – έρευνα και τη δημόσια διοίκηση.

digitalgreece2020.gr »
StartupGreece

StartUpGreece.gov.gr

Μια πρωτοβουλία για τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Για πρώτη φορά στη δημόσια διοίκηση της χώρας, ενσωματώνονται σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα λειτουργίες πληροφόρησης και δικτύωσης και όλο το απαραίτητο υλικό για όποιον ήδη επιχειρεί ή ενδιαφέρεται να επιχειρήσει στην Ελλάδα. «Νόμοι, διαδικασίες, ενισχύσεις, κίνητρα, ιστορίες επιτυχίας και αποτυχίας, επικοινωνία με τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, όλα βρίσκονται μέσα στο StartUp Greece, στο οποίο σας καλούμε να γίνετε μέλη και να συνδράμετε στην διάχυση της επιχειρηματικής κουλτούρας».

StartupGreece.gov.gr »
Geodata.gov.gr

Δημόσια, Ανοικτά Δεδομένα | Geodata.gov.gr

Τα δεδομένα της δημόσιας διοίκησης ανήκουν σε όλους τους Έλληνες πολίτες.

Το geodata.gov.gr αποτελεί την πρώτη προσπάθεια για τη δωρεάν διάθεση γεωχωρικών δεδομένων της ευρύτερης Δημόσιας Διοίκησης προς όλους τους πολίτες της χώρας. Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις 8 χώρες σε όλο τον κόσμο που προσφέρουν ανοικτά δεδομένα, μεταξύ των ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας, Αυστραλίας ενώ δημοσιεύτηκε ως παράδειγμα καλής πρακτικής στο ePractice.eu.

Geodata.gov.gr »

Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος :

PrimeMinister.gov.gr
    Δείτε Επίσης

    Φόρουμ: "Ψηφιακή Ελλάδα 2020"

    digitalgreece2020.gr »

    Πλατφόρμα Συνεργασίας Στελεχών Πληροφορικής της Δημόσιας Διοίκησης

    itdirectors.gov.gr »