- Μετανάστευσης και Ασύλου - http://www.opengov.gr/immigration -

Άρθρο 30 Προσθήκη άρθρου 115Α στο ν. 4636/2019

 

Στο ν. 4636/2019 προστίθεται νέο άρθρο 115Α, το οποίο έχει ως εξής:
«Άρθρο 115Α
Θέματα λειτουργίας των Ανεξάρτητων Αρχών Προσφυγών

Κατά παρέκκλιση των οριζομένων στον Κανονισμό Λειτουργίας της Αρχής Προσφυγών, από τη δημοσίευση του παρόντος ο Διευθυντής της Αρχής Προσφυγών:
1. Μεριμνά για την τήρηση των αναφερόμενων στον παρόντα νόμο προθεσμιών προσδιορισμού και συζήτησης των προσφυγών. Προς τούτο προβαίνει στον αναγκαίο επαναπροσδιορισμό των υποθέσεων ανά εκάστη συνεδρίαση των Ανεξάρτητων Επιτροπών Προσφυγών σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 2 του άρθρου 10 του Κανονισμού Λειτουργίας της Αρχής Προσφυγών (Β’ 4284/2019).
2. Σε περίπτωση προσφυγών που εισάγονται προς συζήτηση ενώπιον της μονομελούς σύνθεσης, κατ’ απόλυτη προτεραιότητα ή σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης άμεσης συζήτησης προσφυγών και εφόσον δεν είναι αντικειμενικώς δυνατή η τήρηση των κατά τον παρόντα νόμο προθεσμιών, ή σε περίπτωση που ο προσφεύγων κρατείται, ή στην περίπτωση της παραγράφου 12 του άρθρου 2 του παρόντος, ορίζει υποχρεωτικά, με πράξη του, εμβόλιμες ημερομηνίες συνεδρίασης της μονομελούς σύνθεσης, επιπλέον των οριζομένων στην παράγραφο 1 του άρθρου 15 του Κανονισμού Λειτουργίας της Αρχής Προσφυγών. Εμβόλιμες ημερομηνίες συνεδρίασης δεν επιτρέπεται να ορίζονται κατά την διάρκεια λειτουργίας Τμημάτων Διακοπών. Η συμμετοχή στη συνεδρίαση των εμβόλιμων δικασίμων είναι υποχρεωτική. Οι εμβόλιμες δικάσιμοι ανέρχονται σε έως εννέα (9) ανά Επιτροπή.
3. Προσδιορίζει προς συζήτηση σε κάθε Ανεξάρτητη Επιτροπή Προσφυγών ενενήντα (90) υποθέσεις που αφορούν και τις δύο συνθέσεις (Τριμελή και Μονομελή). Σε περίπτωση εμβόλιμης δικασίμου ενώπιον της μονομελούς σύνθεσης, ο αριθμός των προσδιοριζόμενων υποθέσεων ανέρχεται σε έως δέκα πέντε (15).».