- Μετανάστευσης και Ασύλου - http://www.opengov.gr/immigration -

Άρθρο 11 Δικαίωμα αποποίησης και παραίτησης

1. Ο επίτροπος που ορίζεται από τον Εισαγγελέα έχει το δικαίωμα, εντός τεσσάρων (4) ημερολογιακών ημερών από την επίδοση της σχετικής διάταξης σ’ αυτόν, να αποποιηθεί τον ορισμό, εκτός αν έχει οριστεί σύμφωνα με το πρώτο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 10. Η δήλωση αποποίησης κοινοποιείται στον Εισαγγελέα και στη Μονάδα Θεσμικής Προστασίας και καταχωρίζεται στο βιβλίο της παρ. 4 του άρθρου 10.
2. Σε περίπτωση ρητής αποδοχής του ορισμού ή παρέλευσης άπρακτης της προθεσμίας της παρ. 1, ο επίτροπος υποχρεούται, εντός τριών (3) ημερολογιακών ημερών, να γνωστοποιήσει στη Μονάδα Θεσμικής Προστασίας τον κατάλογο των συντονιστών και των εντεταλμένων επιτροπείας.
3. Ο επίτροπος έχει το δικαίωμα να παραιτηθεί, εφόσον συντρέχει αντικειμενική αδυναμία συνέχισης της επιτροπείας, όπως αδυναμία εξεύρεσης ιδίων οικονομικών πόρων.
4. Η παραίτηση καταχωρίζεται στο βιβλίο της παρ. 4 του άρθρου 10 και κοινοποιείται στη Μονάδα Θεσμικής Προστασίας.
5. Ο επίτροπος υποχρεούται να αποποιηθεί τον ορισμό του ή να παραιτηθεί, αν συντρέχουν περιστάσεις που δύναται να επηρεάσουν την ανεξαρτησία και την αμεροληψία του, σύμφωνα με το άρθρο 18.