Άρθρο 29: Τιμητική απονομή βαθμού Αξιωματικού σε Ολυμπιονίκες

Στο άρθρο 39 του ν. 3883/2010, η παράγραφος 8α αντικαθίσταται ως εξής:
«8. Οι διατάξεις των παραγράφων 6 και 7 εφαρμόζονται:
α. Για τους αθλητές στους οποίους έχει ήδη απονεμηθεί βαθμός Αξιωματικού και υπηρετούν κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αθλητές που έχουν συμπληρώσει τέσσερα (4) έτη από την ημερομηνία κατάταξής τους ως Αξιωματικοί δεν υποχρεούνται να εκπαιδευτούν σε θεωρητικά και πρακτικά αντικείμενα απόκτησης βασικών.»

  • 12 Ιουνίου 2015, 07:06 | Γιάννης

    Να καταργηθεί η διάταξη ολόκληρη που αφορά την απονομή βαθμού για τους Ολυμπιονίκεςνα ικανοποιηθούν πρώτα κατηγορίες προσωπικού που έχουν προσφέρει έργο τόσα χρόνια στο σώμα.Για λόγους λοιπόν ίσης μεταχείρησης προσωπικού και λόγους ηθικής ικανοποίησης στελεχών κατηγορίας να προστεθούν σε άρθρα τα ακόλουθα:
    Μετά την περίπτωση (5) της παραγράφου β του άρθρου 2 του ν. 3883/2010 (ΦΕΚ Α΄ 167) προστίθεται περίπτωση (6) ως εξής:

    «6. Οι προερχόμενοι από Εθελοντές – Εθελόντριες του ν. 1848/1989 (ΦΕΚ 112 Α΄/8.5.1989) και του ν.1513/1985 (ΦΕΚ 12 Α΄/8.2.1985)».

    Άρθρο …

    Η παράγραφος 3 του άρθρου 69 του ν.3883/2010 (ΦΕΚ Α΄ 167) αντικαθίσταται ως εξής:

    «3. Οι μονιμοποιούμενοι διατηρούν τη μεταξύ τους αρχαιότητα εντός της επετηρίδας τους, για τη βαθμολογική τους, δε, εξέλιξη, ισχύουν τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 13 του ν. 3257/2004 (ΦΕΚ Α΄ 143), ανεξάρτητα του κατεχόμενου βαθμού τους».

    Άρθρο …

    Μετά την παράγραφο 7 του άρθρου 91 του ν. 3883/2010 (ΦΕΚ Α΄ 167) προστίθεται παράγραφος 8 ως εξής:

    «9. Οι διατάξεις του εδαφίου α της παραγράφου 4 του άρθρου 27 του παρόντος νόμου εφαρμόζονται από 1.1.2014».

  • 11 Ιουνίου 2015, 23:32 | Ιωάννης

    Καλά με τους Ολυμπιονίκες όμως…..Τι θα γίνει επιτέλους με την αδικία που υφίστανται οι ΕΜΘ;
    Όταν μπήκαν ώς εθελοντές πενταετείς είχαν ισχύ γιαυτούς όλες οι σχετικές διατάξεις ορισμένου χρόνου εργασίας που υπέγραψαν.Όταν στην συνέχεια εντάχθηκαν στους εθελοντές μακράς θητείας,είχαν ισχύ οι διατάξεις περί αορίστου χρόνου εργασίας διότι αυτό κατ ουσίαν ήταν οι ΕΜΘ,αορίστου χρόνου,και ενώ η λέξη-προέλευση εθελοντής υπήρχε πάντα για να τους προσδιορίζει,με τον νόμο περί μονιμοποίησής τους,δεν εφαρμόστηκαν οι διατάξεις περι βαθμολογικής εξέλιξης των μονιμοποιηθέντων εθελοντών όπως εφαρμόστηκαν στις γυναίκες εθελοντριές του Ν. 705/77(ΦΕΚ 279 Α΄) που ήταν και αυτες ΕΜΘ.Οι επερωτήσεις στην Βουλή υπάρχουν από όλα σχεδόν τα κόμματα.Όλοι αναγνωρίζεται την αδικία και κανείς δεν κάνει τίποτα.Μήπως ήρθε η ώρα να δοθεί λύση στο θέμα αυτό και μάλιστα άμμεσα;Κυκλοφόρησαν και στο διαδύκτιο αναφορές για επίλυση του θέματος. ΠΌΤΕ;;; ΟΙ ΕΜΘ σε λίγο γίνονται Ανθυπασπιστές στα 25 χρόνια υπηρεσίας τους.Μετά και έως την συμπλήρωση των συνταξίμων τους θα μείνουν στον ίδιο βαθμό γιατί τιμωρημένοι είναι; Κανένα κίνητρο;ΤΏΡΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΡΝΑΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΏΡΑ σαυτο το νομοσχέδιο.
    Ακόμα και στρατιωτικοί λένε πως χρειάζεται πολιτική βούληση για την άρση της αδικίας αυτής. ΚΑΝΤΕ ΤΟ ,ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΚΌΣΤΟΣ…Από όλλες τις πτέρυγες της βουλής θα ψηφιστεί.Είναι δίκαιο και βουλευτές σας το έχουν ζητήσει,υπάρχουν τα πρακτικά των επερωτήσεων στην βουλή.

  • 11 Ιουνίου 2015, 18:43 | Μιχάλης

    Μη γεμίζετε τις ΕΔ με ανθρώπους που δεν εχουν σχέση με το στρατευμα .

  • 10 Ιουνίου 2015, 19:34 | Γιωργος καρνακης

    Προτείνω στο παρόν άρθρο να ενταχθούν και διακεκριμένοι αθλητές υπαξιωματικοί οι οποίοι έχουν διοριστεί στις Ε.Δ με τον Αθλητικό Νόμο 2725-99 με τις ίδιες διαδικασίες (μετάλλιο) και οι οποίοι δεν ακολουθούν την ειδικότητα όπως και οι αθλητές αξιωματικοί (Ολυμπιονίκες) Με αυτο τον τρόπο η υπηρεσία θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τους τους υπαξιωματικούς αυτους ως προπονητές- εκπαιδευτές στις παραγωγικές σχολές και ξαθε είδους στρατιωτική εκπαίδευση.

  • 10 Ιουνίου 2015, 15:35 | ΠΣΑΕΜΘ

    Προτεινουμε να μπει ρυθμιση στο παρον ΣΝ ωστε με την αποστρατεία των ΕΜΘ Ανθστων να αποδίδεται ο αποστρατευτικός βαθμός του Ανθλγου, πράγμα το οποίο τώρα δεν προβλέπεται .Δεν είναι δυνατόν τα 18χρονα παιδία μας, Δόκιμοι Έφεδροι Αξκοι με 15 μηνες θητεία να ονομάζονται Ανθλγοι στο τέλος της θητείας τους και στον ΕΜΘ Ανθστη με 35 έτη υπηρεσίας και ηλικία 50-55 ετών να μην αποδίδεται
    τιμητικά ο αποστρατευτικός βαθμός του Ανθλγου!!!Δεν υπάρχει καμιά οικονομικη επιβάρυνση αλλα εινα καθαρά ηθικό το θέμα ,αν λάβουμε υπόψη και τον τρόπο που σε κάποιους ενώ έχουν αποστρατευτεί σαν Σχες, μετά από κάποια χρόνια αποδίδονται οι βαθμοί Υπγου και Αντγου!!

  • 10 Ιουνίου 2015, 13:32 | Στικούδη νικος

    Να καταργηθεί η διάταξη ολόκληρη που αφορά την απονομή βαθμού για τους Ολυμπιονίκες. Αν το κράτος θέλει να τους ανταμείψει να τους κάνει τμηματάρχες στη ΔΕΗ, νερουλάδες στη Βουλή. ΟΧΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ. ΟΧΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΧΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ.

  • 9 Ιουνίου 2015, 17:29 | Γιωργος

    Στο άρθρο 29 πρέπει να ενταχθούν και οι διακεκριμένοι αθλητές που προσβλήθηκαν στις Ε.Δ με τον Αθλητικό νόμο 2725-99 ώστε να υπάρχει δίκαιη μεταχείριση όσο αφορά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους μιας και οι δυο θεσμοί (Ολυμπιονίκες- διακεκριμένοι αθλητές) έχουν ενταχθεί με τις ίδιες διαδικασίες δλδ μέσο των διακρίσεων τους.Έτσι με αυτόν τον τρόπο και οι υπαξιωματικοί θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως εκπαιδευτές- προπονητές στις παραγωγικές συμβάλλοντας έτσι στα οικονομικά των σχολών των ΕΔ.

  • 9 Ιουνίου 2015, 17:26 | Σπυρος

    Προαγωγή ΜΟΝΟ μετά από ΝΕΑ ολυμπιακή επιτυχία.

  • 9 Ιουνίου 2015, 15:32 | Γιωργος

    Στο παρόν άρθρο θα πρέπει να ενταχτούν και οι διακεκριμένοι υπαξιωματικοί αθλητές οι οποίοι έχουν ενταχτεί στις τάξεις των Ε.Δ με αθλητικό νόμο 2725-99 διορθώνοντας έτσι μια μεγάλη αδικία και παράβλεψη εκ μέρους του νομοθέτη.Με αυτόν τον τρόπο οι υπαξ.διακεκριμένοι αθλητές θα μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στις παραγωγικές σχολές στο κομματι του στρατιωτικού αθλητισμού ως εκπαιδευτές προπονητές.

  • 9 Ιουνίου 2015, 15:08 | Γιώργος

    Στο άρθρο 29 θα πρέπει να ενταχτούν και οι διακεκριμένοι αθλητές υπαξιωματικοί οι οποίοι έχουν ενταχθεί στις τάξειςτων Ε.Δ με τον αθλητικό νόμο 2750 ώστε να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους συναδέλφους αξιωματικούς (ολυμπιονίκες) οπότε θα μπορούν να γίνουν εκπαιδευτές στις παραγωγικές σχολές και έτσι θα υπάρξει σημαντική βοήθεια και απο πλευράς οικονομίας και απο πλευράς προσωπικού εξειδικευμένου προσωπικού. Και φυσικά την αποκατάσταση της αδικίας μεταξύ των αξιωματικών αθλητών και των υπαξιωματικών αθλητών οι οποίοι έχουν ενταχθεί στις τάξεις των Ε.Δ με τις ίδιες διαδικασίες (μετάλιο)