Άρθρο 45 – Άσκηση διδακτικού έργου από εν ενεργεία ανθυπασπιστές και υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων

Η διάταξη της περίπτωσης γ´ της παραγράφου 4 του άρθρου 63 του ν.1400/1973 (Α´ 114) ισχύει και για τους εν ενεργεία ανθυπασπιστές και υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

  • 8 Απριλίου 2016, 08:26 | ΠΕΡΙΚΛΗΣ

    Σύμφωνα με την σύγχρονη εναρμόνιση αυτής της διάταξης με το πνεύμα που ισχύει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν είναι δυνατόν να ισχύουν εξαιρέσεις σε κατηγορίες προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων τη στιγμή που τα στελέχη πλέον έχουν εφόδια και μοναδικές γνώσεις – εμπειρία όπου χωρίς να επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία του Σχηματισμού τους μπορούν κάλλιστα να ανταπεξέλθουν σε υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης.
    Σημειωτέον είναι ότι πολλά στελέχη έχουν επενδύσει σε χρόνο και κόστος για απόκτηση πτυχίων χωρίς κόστος της υπηρεσίας όπου δύναται να αποδίδουν ως εκπαιδευτές με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κατάρτισης.
    Επομένως,
    Η διάταξη της περίπτωσης γ´ της παραγράφου 4 του άρθρου 63 του ν.1400/1973 (Α´ 114) να ισχύει ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ των Ενόπλων Δυνάμεων.

  • 4 Απριλίου 2016, 09:19 | ΛΙΑΝΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΑΤΑΞΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΘΣΤΕΣ/ΥΠΑΞΚΟΥΣ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ-ΕΡΓΑΣΘΟΥΝ, ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΞΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΣΤΑ ΙΕΚ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ .Π.Χ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ,SECURITY, ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΩΝ, ΦΩΤΟΓΡΑ
    ΦΩΝ ,ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΛΕΠ/ΝΙΩΝ.ΤΟ ΙΕΚ ΙΔΙΩΤΙΚΟ- ΔΗΜΟΣΙΟ,ΣΕ ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ,ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΤΥΧΙΟ Η ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΙΜΕΝΟ,Η ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ.ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΙΕΚ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ,ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ, ΟΤΙ Η ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΝΘΣΤΩΝ-ΥΠΑΞΚΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,ΚΑΙ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ-ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΙΕΚ-ΕΠΑΛ-ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ¨¨

    ΟΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ-Η ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΘΣΤΕΣ-ΥΠΑΞΚΟΙ,ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΗΤΟΙ ΤΙΤΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ-ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. ΚΑΙ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ
    ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΣΣΑΣ,Ε.Α Η ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ Ε.Α ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ, ΩΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ, ΜΗ ΣΥΝΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ Η ΙΑΤΡΙΚΗΣ ,ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΟΥΝ,ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ.Π.Χ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟYN ΣΤΑ ΚΕΚ ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ, ΣΤΟ SECURITI,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ Ε.Δ ΗΤΑΝ ΥΠEΥΘΥΝΟΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΜΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ-ΔΡΑΧΜΩΝ-EYRO.ΣΕ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΝΘΗΚΕΣ,ΑΣΚΗΣΕΙΣ,ΒΟΛΕΣ,ΚΑΙ ΑΛΛΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 31 Μαρτίου 2016, 17:21 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΙΔΑΚΗΣ

    Η διάταξη της περίπτωσης γ´ της παραγράφου 4 του άρθρου 63 του ν.1400/1973 (Α´ 114) ισχύει και για τους εν ενεργεία ανθυπασπιστές και υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.
    ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΊ ΩΣ ΕΞΗΣ:
    Η διάταξη της περίπτωσης γ´ της παραγράφου 4 του άρθρου 63 του ν.1400/1973 (Α´ 114) ισχύει ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ των Ενόπλων Δυνάμεων ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ .

  • 31 Μαρτίου 2016, 11:14 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    Καλημέρα σας. Μήπως να εξεταστεί η διατύπωση της &4α του ν.1400/73 έτσι ώστε η εξαίρεση να περιλαμβάνει αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που δεν ανήκουν στην υγειονομική υπηρεσία αλλά είναι κάτοχοι πτυχίων ΑΕΙ -ΤΕΙ και δύναται να εργασθούν στον ιατρικό τομέα όχι ως Ιατροί αλλά με οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα σχετική με το Ιατρικό επάγγελμα (βιολόγοι-χημικοί-νοσηλευτές) διότι και αυτοί συμβάλλουν τα μέγιστα στο εν λόγω πεδίο.

  • 28 Μαρτίου 2016, 21:55 | Γιώργος

    Καλησπέρα σας, θα ήθελα κατ’αρχάς να καλωσορίσω την τροποποίηση της συγκεκριμένης διάταξης καθώς η αρχική μορφή της είχε σταθεί εμπόδιο στο παρελθόν στην συνεργασία των ανθυπασπιστών/υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων με τα Δημόσια ΙΕΚ στα τμήματα Προστασίας Εγκαταστάσεων και Υψηλών Προσώπων. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι Διευθύνσεις των Δ.Ι.Ε.Κ. κοινοποιούσαν εκκλήσεις για κάλυψη θέσεων εκπαιδευτών από στελέχη με μοναδικές γνώσεις και εμπειρία σε κάποια αντικείμενα(σε διδακτικές ώρες πέραν του ωραρίου φυσικά έτσι ώστε να μην επηρεάζεται με κανέναν τρόπο η ομαλή λειτουργία του Σχηματισμού) και υπηρετούσαν σε τοπικούς Σχηματισμούς όμως στις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από υπαξιωματικούς η συγκεκριμένη διάταξη «έδενε» τα χέρια της ιεραρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων στις αιτήσεις τους με αποτέλεσμα τα αντικείμενα αυτά είτε να μην διδάσκονται είτε να διδάσκονται ανεπαρκώς από εκπαιδευτές άλλων φορέων με υποδεέστερες γνώσεις. Ελπίζω η τροποποίηση της διάταξης να επιτρέψει την παροχή αυτής της υπηρεσίας που χρόνια τώρα αιτούνται τα Δ.Ι.Ε.Κ.