Άρθρο 29 – Μέριμνα υπέρ προσωπικού Κοινών Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων

Στελέχη των Κοινών Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, εφόσον υπηρετούν σε μονάδες και υπηρεσίες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας ή σε νομικά πρόσωπα που υπάγονται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διά των κλάδων αυτών, εξυπηρετούνται από τους οικείους κατά κλάδο βρεφονηπιακούς σταθμούς, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που εξυπηρετούνται τα στελέχη του αντίστοιχου κλάδου. Τα στελέχη των Κοινών Σωμάτων που υπηρετούν σε οποιαδήποτε άλλη μονάδα και υπηρεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και σε νομικά πρόσωπα υπαγόμενα στο ίδιο Υπουργείο, διά του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας ή του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, εξυπηρετούνται από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Στρατού Ξηράς, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που εξυπηρετούνται τα στελέχη του Στρατού Ξηράς.

  • 30 Μαρτίου 2016, 15:32 | Παναγιώτης Γιολάνδης

    Παρακαλώ στο προηγούμενο σχόλιό μου διαγράψτε τη φράση στο (β) «όταν η σύζυγος δεν εργάζεται» καθώς χρησιμοποιήθηκε κατά λάθος.
    Ευχαριστώ

  • 30 Μαρτίου 2016, 15:02 | Αργύριος Στ. Τσουρούς

    το άρθρο 29 τροποποιείται ως εξής:-προστίθεται 2η παράγραφος-

    1. Στελέχη των Κοινών Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, εφόσον υπηρετούν σε μονάδες και υπηρεσίες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας ή σε νομικά πρόσωπα που υπάγονται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διά των κλάδων αυτών, εξυπηρετούνται από τους οικείους κατά κλάδο βρεφονηπιακούς σταθμούς, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που εξυπηρετούνται τα στελέχη του αντίστοιχου κλάδου. Τα στελέχη των Κοινών Σωμάτων που υπηρετούν σε οποιαδήποτε άλλη μονάδα και υπηρεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και σε νομικά πρόσωπα υπαγόμενα στο ίδιο Υπουργείο, διά του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας ή του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, εξυπηρετούνται από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Στρατού Ξηράς, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που εξυπηρετούνται τα στελέχη του Στρατού Ξηράς.
    2. Οι δικαστικοί λειτουργοί των Ενόπλων Δυνάμεων εξυπηρετούνται πάντοτε από τον οικείο βρεφονηπιακό σταθμό της έδρας του δικαστηρίου στο οποίο υπηρετούν ή ανήκουν, ασχέτως υπαγωγής του σταθμού σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό ή Πολεμική Αεροπορία.

  • 30 Μαρτίου 2016, 11:32 | Παναγιώτης Γιολάνδης

    Παρακαλείστε όπως επιτέλους εφαρμόσετε ευεργετικά μέτρα ως προς τις πολύδημες κυήσεις.

    α) Να εφαρμοστεί ο ήδη ψηφισμένος νόμος Ν. 4210/13 Αρθρ. 6 Παρ. 1 (ο οποίος όμως δεν ισχύει για τις ένοπλες δυνάμεις) όπου χαρακτηριστικά αναφέρει:
    «Σε περίπτωση γέννησης διδύμων, τριδύμων κ.λπ. τέ−
    κνων χορηγείται επιπλέον άδεια ανατροφής χρονικής
    διάρκειας έξι (6) μηνών με αποδοχές για κάθε τέκνο
    πέραν του ενός.»
    β) Διευκρίνηση στη χορήγηση άδειας ανατροφής, όταν η σύζυγος δεν εργάζεται, όπου ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΛΥΔΗΜΗΣ ΚΥΗΣΗΣ, μπορεί να κάνει χρήση του μέτρου και ο άλλος σύζυγος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από το εάν έχει κάνει κάποιος χρήση οποιαδήποτε ευεργετικού μέτρου ή βοηθήματος. Δηλαδή ανεξάρτητα από το εάν έχει κάνει χρήση 9μήνου ή μειωμένου ωραρίου κάποιος από τους 2, να μπορεί και ο άλλος να κάνει χρήση λόγω πολύδημης κύησης.
    γ) Απαλλαγή από υπηρεσίες για 2 τουλάχιστον έτη, σε περιπτώσεις πολύδημης κύησης καθώς είναι εξαιρετικό δύσκολο εώς αδύνατο ένας γονέας ΜΟΝΟΣ του να ανταπεξέλθει στις ανάγκες 2 ή περισσοτέρων βρεφών κατά τη διάρκεια της νύχτας.
    δ) Χορήγηση αμετάθετου και μετάθεση σε φρουρά συμφερόντων για όσο επιθυμεί, σε περιπτώσεις τριδύμων και άνω, καθώς και σε τρίτεκνους και άνω.
    ε) Καθυστερημένη είσοδο κατά μία ώρα στις Μονάδες και προαναχώρηση κατά μία ώρα σε όσους στέλνουν τα παιδιά τους σε παιδικό σταθμό ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΓΟΝΕΙΣ μέχρι τη συμπλήρωση 3 ετών των τέκνων.
    στ) Κατ’ εξαίρεση προτεραιότητα σε παιδικούς σταθμούς των ΕΔ σε τριτέκνους και άνω, ανεξαρτήτως μορίων.