- Υπουργείο Εθνικής Άμυνας - http://www.opengov.gr/mindefence -

Άρθρο 06 – Μακροπρόθεσμος Προγραμματισμός Αμυντικών Εξοπλισμών

1. Με βάση τη Δομή Δυνάμεων του άρθρου 5, καταρτίζεται από το ΓΕΕΘΑ ο Μακροπρόθεσμος Προγραμματισμός Αμυντικών Εξοπλισμών (ΜΠΑΕ) για την προμήθεια νέων μέσων και την κάλυψη των απαιτήσεων υποστήριξης των υφιστάμενων μέσων. Ο ΜΠΑΕ έχει δωδεκαετή διάρκεια και επανεξετάζεται και επικαιροποιείται ανά έτος ή και συντομότερα, εάν μεταβάλλονται κρίσιμα δεδομένα.
2. Στον ΜΠΑΕ αποτυπώνεται ο συνολικός σχεδιασμός των απαιτούμενων ανά Γενικό Επιτελείο προγραμμάτων με το συνολικό εκτιμώμενο κόστος και τη σειρά προτεραιότητας υλοποίησης αυτών.
3. Ο ΜΠΑΕ, ανεξάρτητα από την προβλεπόμενη πηγή χρηματοδότησης, διακρίνεται σε δύο μέρη:
α. Στο πρώτο μέρος εντάσσονται τα προγράμματα προμήθειας νέων μέσων συμπεριλαμβανομένης της αρχικής και της εν συνεχεία υποστήριξης αυτών.
β. Στο δεύτερο μέρος εντάσσονται τα προγράμματα υποστήριξης (προμήθειες, υπηρεσίες, έργα υποδομής) των υφιστάμενων μέσων.
4. Για την κατάρτιση, επανεξέταση και επικαιροποίηση του ΜΠΑΕ εφαρμόζονται η διαδικασία και τα κριτήρια του άρθρου 5.
5. Για την έγκριση υλοποίησης του ΜΠΑΕ οι χρηματοδοτικές απαιτήσεις του οποίου δύναται να καλυφθούν εν μέρει ή στο σύνολό τους από πιστώσεις που προβλέπεται να εγγραφούν σε ΚΑΕ του ΥΠΕΘΑ για υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 7 και 8.