Άρθρο 34 – Τροποποίηση του άρθρου 21 του ν. 4332/2015 (Α΄ 76)

Στο τέλος της περίπτ. ε΄ της παρ. 8 του άρθρου 21 του ν. 4332/2015 προστίθεται τελευταίο εδάφιο ως εξής:

«Ειδικά οι σπουδαστές Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ), της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Α.Σ.Σ.) και Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) χορηγούν δικαίωμα μετεγγραφής σε αδελφό ή αδελφή που σπουδάζει σε διαφορετική Περιφερειακή Ενότητα, τόσο μεταξύ τους όσο και από την Περιφερειακή Ενότητα στην οποία οι γονείς τους διαμένουν μόνιμα ή έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας. Κατά τα λοιπά, εφαρμόζονται αναλόγως τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις της παρούσας περίπτωσης.».

  • Ο ΣΑΣΥΔΑ συμφωνεί με τη ρύθμιση.

  • 17 Μαρτίου 2019, 12:11 | Μακρή Δέσποινα

    Επιτέλους αίρεται η αδικία η οποία έχει προκύψει σε βάρος των οικογενειών που έχουν παιδιά σπουδαστές των παραγωγικών σχολών και παιδιά που σπουδάζουν σε άλλη πόλη.
    Ας μάθει επιτέλους ο κόσμος ότι οι σπουδαστές των παραγωγικών σχολών έχουν πενθήμερη παραμονή στη σχολή (βγαίνουν Παρασκευή μεσημέρι και μπαίνουν Κυριακή βραδυ) και ότι λαμβάνουν μηνιαίως το επίδομα των 143 ευρώ περίπου..χωρίς να δικαιούνται άλλου είδους επιδόματος φοιτητικού…ως εκ τούτου τα παιδιά αυτά είναι υποχρεωμένα να νοικιάζουν σπίτι για να μένουν τα ΣΒΚ… Το νομοθέτημα λοιπόν είναι απολύτως δίκαιο, για να δικαιούνται τα αδέρφια των σπουδαστών μετεγγραφή ώστε να μην επωμίζονται οι γονείς και κατ’ επέκταση οι οικογένειες το βάρος ενοικίου δύο ή και περισσότερων σπιτιών και συνάδει με το πνεύμα του νόμου του Υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές αδερφών φοιτητών. Οι σπουδαστές παραγωγικών σχολών πρέπει να αντιμετωπίζονται όσον αφορά το πεδίο των μετεγγραφών ακριβώς όπως οι υπόλοιποι φοιτητές. Δυστυχώς ο κόσμος χωρίς να ξέρει και χωρίς να ενδιαφέρεται να μάθει θεωρεί τους σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών ευνοημένους οικονομικά και ότι σπουδάζουν δωρεάν. Μεγάλο λάθος…
    Μακάρι να ψηφιστεί και να εφαρμοστεί ο νόμος ώστε να μπορούν όλα τα αδέρφια να σπουδάζουν μαζί και να «ανασάνουν» οικονομικά οι οικογένειες…

  • 15 Μαρτίου 2019, 12:12 | ΑΛΕΞΙΑ

    Ποιος ο λόγος μεταγραφής;Μονο και μονο για να φοιτησει ο φοιτητης Αθηνα-Θεσσαλονικη ;Εφοσον ο σπουδαστης αδελφος στρατιωτικης σχολης εχει δωρεαν στεγαση-φοιτηση!!Επιτελους νομοθετηστε σωστα,και μην προκαλειτε τον κοσμο γυρω που πραγματικα υποφερει !!