Άρθρο 30 – Εισαγωγή σε Στρατιωτικές Σχολές

Μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2018-2019 και είναι τέκνα θανόντων ή προσώπων των οποίων είτε η πρώτη κατοικία είτε η εμπορική επιχείρηση καταστράφηκε από τις πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018, εισάγονται στις στρατιωτικές σχολές το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, εφόσον τις δηλώνουν ως σχολές προτίμησης, καθ’ υπέρβαση του συνολικού αριθμού των εισακτέων σε αυτές και υπό την προϋπόθεση ότι έχουν επιτύχει συνολικό αριθμό μορίων ίσο ή μεγαλύτερο από ποσοστό 70% των μορίων του τελευταίου εισακτέου της γενικής σειράς στην αντίστοιχη στρατιωτική σχολή ή σε τμήμα της.

  • 18 Μαρτίου 2019, 11:49 | Ιωάννης. Κ

    Θετικό το μέτρο αλλά το 70% των μορίων δημιουργεί ανισότητες. Επιπρόσθετα θα έπρεπε να ισχύει για ΟΛΕΣ τις σχολές και όχι μόνο τις στρατιωτικές.

  • Ο ΣΑΣΥΔΑ διαφωνεί.

  • 15 Μαρτίου 2019, 21:09 | Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος

    Επειδή οι θέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές είναι μετρημένες στα δάχτυλα και ο αγώνας τόσο των μαθητών όσο καί τών γονιών είναι μεγάλος καλύτερα να δίνετε αυτό το προνόμιο για άλλες σχολές και όχι στρατιωτικές ειδάλλως να επανέλθει και το προνόμιο πού υπήρχε κάποτε για τα τέκνα των στρατιωτικών.

  • 15 Μαρτίου 2019, 09:24 | iceman

    Το προτεινομενο 70% της βασης εισαγωγης ειναι ΠΑΡΑ πολυ χαμηλο. Ουσιαστικα καταργει την εννοια των εξετασεων. Θα επρεπε να ειναι τουλαχιστον 80%

  • 14 Μαρτίου 2019, 15:47 | Γιώργος

    Προτείνεται να μη δημιουργούμε 10 διαφορετικές ειδικές κατηγορίες οι οποίες είναι πάντα εις βάρος όλων των παιδιών που διαβάζουν και οι γονείς τους πληρώνουν σχεδόν ένα μισθό το μήνα σε φροντιστήρια για να αντεπεξέλθουν στις εξετάσεις. Είμαστε η μόνη χώρα με 10 διαφορετικές ειδικές κατηγορίες και οι οποίοι εισέρχονται σε σχολές με 10 χιλ μόρια.
    Μπορεί να τους δοθεί κάποιο άλλο κίνητρο και όχι να τους εξισώνουμε με τους μαθητές του 19 και γενικά σ’ αυτούς που πραγματικά αξίζουν.

  • 12 Μαρτίου 2019, 07:21 | ΑΡ

    Οι κοινωνικές παροχές θα πρέπει να γίνονται με ορθολογικά κριτήρια. Εν προκειμένω, προβλέπεται ότι μαθητής με το 70% των μορίων μπορεί να εισαχθεί σε Στρατιωτική Σχολή, ήτοι με 10000-13000 μόρια.

    Έχει μελετηθεί πόσοι από τους μαθητές που έχουν εισέλθει σε Στρατιωτικές Σχολές με τα τόσα λίγα μόρια έχουν αποφοιτήσει από τις Στρατιωτικές Σχολές και εάν ναι, με ποια επίδοση και με ποια υπηρεσιακή εξέλιξη;

    Ένας μαθητής του 13 δύσκολα θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στα μαθήματα της ΣΣΕ/ΣΝΔ/ΣΜΑ ή στην Ιατρική/Οικονομικά/Νομική του ΑΠΘ και στη Νοσηλευτική της ΣΑΝ.

    Εξάλλου, οι εν λόγω μαθητές έδωσαν εξετάσεις υπό κανονικές συνθήκες, ενώ διαφορετική θα ήταν η περίπτωση εάν τα περιστατικά των πυρκαϊών είχαν συμβεί πριν τις εξετάσεις.

    Προτείνω σε αυτούς τους μαθητές αντί για μια τέτοια διάταξη να δοθεί επίδομα ενοικίου ή επίδομα σπουδών και όχι να εισαχθούν σε Σχολές που δύσκολα θα τελειώσουν και θα ευδοκιμήσουν περαιτέρω ως στελέχη.