Άρθρο 12 – Κάλυψη δαπανών ανασφάλιστων δικαιούχων περίθαλψης στα στρατιωτικά νοσοκομεία

1. Οι υπαγόμενοι σε οποιαδήποτε κατηγορία δικαιούχων περίθαλψης στα στρατιωτικά νοσοκομεία και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι δεν είναι άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένοι ή είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ασφαλιστικών φορέων, αλλά έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους κάλυψη, νοσηλεύονται σε αυτά δωρεάν και δικαιούνται υγειονομικής περίθαλψης από αυτά.

2. Οι δαπάνες της παρ. 1 καλύπτονται από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

  • 18 Μαρτίου 2019, 11:54 | ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

    Αξιότιμε κ.υπουργέ,είμαι ασφαλισμένος εφ’όρου ζωής ως μέλος τέκνο συνταξιούχου στρατιωτικού της Ελληνικής Αστυνομίας με πιστοποιημένη ανάπηρα με ποσοστό 67% Πρόσφατα χρειάστηκε να νοσηλευτώ σε νοσοκομείο και μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι δεν μπορώ να νοσηλευτώ σε στρατιωτικό νοσοκομείο επειδή είμαι άνω τον 24 ετών.Παρακαλώ όπως να φροντίσετε το εξής: ΤΑ ΤΕΚΝΑ MΕΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 67% ΚΑΙ ΆΝΩ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΦΟΡΟΥ ΖΩΗΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΧΟΥΝ.

    Σας ευχαριστώ θερμά!

  • Ο ΣΑΣΥΔΑ συμφωνεί με τη ρύθμιση και επιπλέον, προτείνει να γίνει σαφής αναφορά στο ΝΙΜΤΣ.

  • 15 Μαρτίου 2019, 10:34 | ΠΟΑΣΑ

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
    ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
    Μενάνδρου 54 Τ.Κ. 104 31 ΑΘΗΝΑ
    e- mail:poaasa@yαhoo.gr Ιστοσελίδα: http://www.poasa.gr
    Τηλεφωνα : 210-5249884 ΦΑΞ: 210-5228253

    Αρμόδιος :
    Γενικός Γραμματέας Αθήνα 31 Ιανουαρίου 2019
    ΘΕΜΑ ΑΡΘΡΟ 12
    Για να μην υπάρχει η οποιαδήποτε αμφισβήτηση ότι στα στρατιωτικά Νοσοκομεία περιλαμβάνεται και το ΝΙΜΙΤΣ ,στο οποίο είναι δικαιούχοι τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να τροποποιηθεί ως ακολούθως
    ‘’ Οι υπαγόμενοι σε οποιαδήποτε κατηγορία δικαιούχων περίθαλψης στα στρατιωτικά νοσοκομεία και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και του Νοσηλευτικού Ιδρύματος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙ.Μ.Τ.Σ.), οι οποίοι δεν είναι άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένοι ή είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ασφαλιστικών φορέων, αλλά έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους κάλυψη, νοσηλεύονται σε αυτά δωρεάν και δικαιούνται υγειονομικής περίθαλψης από αυτά.
    2. Οι δαπάνες της παρ. 1 καλύπτονται από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας .

    Ο Ο
    Γεν. Γραμματέας Πρόεδρος

    ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗΣ Οδυσσεύς ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος
    Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ Υποστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ

  • 8 Μαρτίου 2019, 19:43 | αλεκος

    Προτείνεται να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους περίθαλψης στα στρατιωτικά νοσοκομεία και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, ως μέλη οικογένειας στρατιωτικών, τα άγαμα αδέλφια των στελεχών των ΕΔ, τα οποία είναι ανασφάλιστα, ανεξαρτήτως ηλικίας.